2012. november 20.

Itt az RTL3 - de nem csatorna

Új értékesítési modellt dolgozott ki az r-time, amely 2013 januárjától érhető el a márkatulajdonosok és ügynökségek számára.

Új értékesítési modellt dolgozott ki az r-time, amely 2013 januárjától érhető el a márkatulajdonosok és ügynökségek számára.

Új értékesítési modellel jelentkezik 2013 január 1-jétől az r-time: együttesen értékesítik a portfolióba tartozó három - nézettségét tekintve "középmezőnyös" - csatorna, a Cool, a Film+ és az október 1-jével indult RTL II reklámidejét.

Az RTL3 néven futó csomag úgy áll elő, hogy a három csatornán tükörblokkokat alkalmaznak. Ez azt jelenti, hogy a reklámblokkok összehangoltan futnak majd, tehát ugyanazon reklámszpotok egyazon időben lesznek láthatóak a Coolon, a Film+-on és az RTLII-n.

Az r-time szerint ezzel új "versenypályát" nyitnak a hirdetők számára: "Ezzel a technikával az r-time egy várhatóan 12 százalékos közönségarányú kábelcsatornával, vagyis ha úgy tetszik, egy harmadik nagy kereskedő csatornával szolgál a hirdetőknek kommunikációs céljaik eléréséhez, amely hatékonyságban akár az országos televíziókkal is felveheti a versenyt" - köztölték.

A sales house szerint az RTL3 nem pusztán az egyes csatornák közönségarányának összeadásáról szól, mivel a teljesen egy időben sugárzott szpotok valódi nézőszám összeadódást és ezáltal gyorsabb reach épülést jelentenek. Hozzáteszik: a csatornák együttesen több mint 50* százalékos heti és több mint 68* százalékos havi elérést produkálnak.

 

*Forrás: Nielsen, 18-49 éves célcsoport, kereskedelmi idősáv (reklámblokkok) legalább egy percre vonatkozó kummulált elérése, heti: 2012. okt. 2-29., havi: 2012. okt. 1-31., teljes nap