Megjelent a Médiapiac legfrissebb száma, amelyben ismét a legérdekesebb témákat és interjúalanyokat hoztuk el nektek. Ráadásul a 19 oldalas trend-mellékletben a hazai média és kommunikációs szakma elismert szereplői is megszólalnak, hogy megosszák az idei évre vonatkozó prognózisaikat.

Címlapon Borbás Marcsi, aki televíziós pályafutását bemondóként kezdte, ma pedig az MTVA vezető arca. Mint mondja: számára az a legfontosabb, hogy önazonos maradjon, mindig a maximumot hozza ki magából.

Táskarádió, Halló, itt vagyok!, Kettesben – sikerműsorok a maguk idejében. Az ország máig egyik legnépszerűbb riportere, Szilágyi János szerint a titok az, hogy soha senkinek nem kívánt megfelelni magán kívül.

„A tények helyett sokan jobban elvannak a véleményekkel. Ez egyébként világszerte erősödő jelenség. Idehaza egy, a nyugati demokratikus világban példátlan helyzet állt elő, ami tovább erősíti ezt a hatást”

– mondta Kert Attila, az Euronews igazgatója, aki ezúttal nemcsak a televíziós hírműsorokról beszél.

Művház rovatunkban Kerekes Vica színművésznő mesél színészetről, filmekről és szerepekről, illetve Inkey Alice standfotós emlékezik filmes és televíziós munkáira.

Fókusztémánk 2019 várható trendjei. Mire számítanak a médiavállalatok? 2019-ben is központi kérdés lesz a humán erőforrás? Hogyan néz szembe a kihívásokkal az oktatás? Hova vezetnek a technológiai újdonságok? Szakemberektől kapunk válaszokat, segítségükkel ismerhetjük meg a jövőt – az ő olvasatukban.

A trendeken túl ismét érdekes emberek mesélnek oldalainkon rádiózásról, tévézésről, színészetről, fotózásról – múltról és jelenről, mindarról, ami meghatározza jövőnket.

Varga István, az MMSZ elnökségi tagja – mellékállásban jövőkutató - szerint az adatrohadás a marketing EI Niñója.

Összeállításunkban a kommunikációs ügynökségek képviselői szerint ebben az évben sem fog enyhülni a szakemberekért folytatott verseny a szektorban, és a médiacégek is komoly kihívásokat várnak 2019-től.

A nemrégiben életre hívott Mentorius Tudás- és Képzőközpont fő célja, hogy az egyetem kínálata természetes, közvetlen módon találkozzon a piac szereplőinek tudásigényeivel.

Bencze Róberttel, a PwC munkatársával készült interjúnkból megtudhatják, mennyit változott a munkaerőpiac 2018-ban, valamint hogy mire számíthatunk 2019-ben.

Magyarósi Csabának borsódzik a háta attól, hogy influencernek hívják, mert szerinte a legtöbbjük csak forintosítani szeretné a termékét. A vele készült interjúnkban többek között erről is beszélgettünk vele.

A 4.0 rovatunkban az okos városok tematikát jártuk körbe, a jelenlegi infrastruktúrális problémákat középpontba állítva, amelyek elemzéséhez Toon Abcouwer holland professzor segítségét kértük, valamit hasonló témában olvashatnak egy élménybeszámolót egyik szerzőnk tolmácsolásában, aki karácsony előtt eljutott az Egyesült Államokba.

Végül, de nem utolsó sorban Pillanatfelvétel rovatunkban Gulyás Jánost, a MRSZ frissen kinevezett elnökét kérdeztük arról, hogy milyen tervei vannak a szövetség élén.