2010. november 06.

Jacko nem halt meg

Michael Jackson mindent túlél. Ha nem is ő, hát a hangja. Merthogy újabb albummal lepi meg közönségét.

Michael Jackson mindent túlél. Ha nem is ő, hát a hangja. Merthogy újabb albummal lepi meg közönségét.

A Sony vezérigazgatója erről egy müncheni rendezvényen beszélt sajtóbeszámolók szerint. Az album címe ennyi lesz: Michael. Az egyik német zenei szaklap beszámolója szerint az eseményen le is játszottak kettőt a korában kiadatlan dalok közül, amelyek „baromi jól” szóltak, ráadásul nem is volt felfedezhető bennük az a modorosság, ami a Jacko életének utosó szakaszában készült felvételeket jellemzi.

Júliusban számolt be arról portálunk, hogy még egy bőrt lehúznak a Spice Girls-mítoszról; akkor ugyanis azt tervezték, hogy egy zenés projektre megint összeáll a kilencvenes évek trendformáló lánycsapata. A banda az 1997-es Spice World egyfajta folytatásával rukkolnának elő. A másik cél, hogy a színpadon és filmvásznon is bizonyított Mamma mia! riválisát készítsék el.

Pár hete írtunk arról, hogy a korábban is talpraesett asszonykaként ismert özvegy, Yoko Ono nem hagyja ki John Lennon születésének hetvenedik, halálának harmincadik évfordulóját. (Mindkét esemény az idén van, csekély eltéréssel.) Már a kilencvenes évek végén piacra dobott egy (addig kiadatlan darabokkal alaposan megspékelt) antológiát az ex-beatle műveiből, 2000-re digitalizáltatta és a kapcsolódó filmmel együtt dobta piacra férje legjobbnak tartott albumát, az Imagine-t. Különböző album-újrakeverések mellett sikerült még egy sor eddig fiókban rejtőző Lennon-anyagot előhúznia az özvegynek. Szám szerint 121 dalt.