A 18-59-es kereskedelmi korcsoportban a leghallgatottabb rádiók rangsorát a tavalyi évhez hasonlóan a független helyi rádiók vezetik: a szegedi Rádió 88 és a kecskeméti Gong Rádió, amelyek napi hallgatói elérése meghaladja az 50 százalékot. A felmérés állításai szerint a hálózatos Rádió1 hallgatókat vesztett.

Nem változott tavalyhoz képest a hallgatottsági lista élmezőnye, továbbra is a szegedi Rádió 88 és a kecskeméti Gong Rádió állnak az élen a 18-59-es korcsoportban, az Inspira Media Research legfrissebb kutatásában. Mindkét rádió hallgatói elérése meghaladja az 50 százalékot. A helyi lakosok közel fele választja naponta a szekszárdi Rádió Antritt, a tatabányai Forrás Rádió és a miskolci Rádió M műsorait is.

Helyi rádiók elérési rangsora - Inspira
Helyi rádiók elérési rangsora - Inspira
Szeged - Inspira
Szeged - Inspira

 

Egerben jelentősen átalakult a piac, a hálózatos Rádió 1 visszaesést szenvedett el, a hallgatottságát növelő FM 7 Rádió vette át a piacvezetést.

Eger - Inspira
Eger - Inspira

 

A mérések azt mutatják, hogy egyre nagyobb mértékben csökken a hálózatos adók hallgatottsága.

Szombathely - Inspira
Pécs - Inspira
Szombathely - Inspira
Szombathely - Inspira

 

„A kutatás eredménye ismét megerősített minket és partnereinket abban, hogy a hirdetőknek és a lakosoknak is az egyedi tartalmak és a helyi információk a legértékesebbek.”

- nyilatkozta Hanák Tamás, a Radio Sales House ügyvezetője.

Békéscsabán a független Rádió 1 Békéscsaba tovább erősödött és megtartotta piacvezető pozícióját, miközben a hálózatos Rádió 1 napi hallgatottsága visszaesett.

Békéscsaba - Inspira

Békéscsaba - Inspira

 

A második legnagyobb városban, Debrecenben a tavalyi évhez hasonlóan a Petőfi Rádió népszerűsége nőtt, míg a hálózatos Rádió 1 napi elérése csökkent.

 

Békéscsaba - Inspira
Debrecen - Inspira

 

Nyíregyházán a korábbi hallgatóinak közel egyötödét vesztette el a Retro Rádió és ezzel a piacvezető pozíciót a Sunshine Rádió szerezte meg, amely helyi tartalmakat sugároz.

Nyíregyháza - Inspira
Nyíregyháza - Inspira