2010. július 09.

Japán a szumó ellen

A helyi köztévé mellé állt a japán közvélemény szumó-ügyben, de azért akadnak, akik pedzegetik: biztos kell-e közpénz a sportágba?

A helyi köztévé mellé állt a japán közvélemény szumó-ügyben, de azért akadnak, akik pedzegetik: biztos kell-e közpénz a sportágba?

Az NHK a napokban jelentette be, hogy – 57 év óta először – nem közvetíti a nagydarab emberek tuszakodására alapuló nemzeti sport egyik nagy versenyét. Az ok egy illegális fogadási botrány, amely olyannyira megtépázta a sportág (korábban kikezdhetetlennek gondolt) renoméját, hogy a csatornához érkező, vagy tízezezer reakció kétharmada támogatta a műsorváltozást, és százból csak 13-an voltak ez ellen.

Csakhogy – hívja fel a figyelmet szerkesztőségi cikkében az egyik angol nyelvű japán napilap – a dolog ezzel még nincsen elintézve. Az NHK ugyanis a közvetítés licencéért évi 28-29 millió dollárt fizet a szakszövetségnek, fedezve ezzel büdzséjük negyedét. Ez pedig közpénz – azaz el kellene gondolkodni azon, érdemes-e ebből egy olyan sportágra fordítani, amely ezer szállal kötődik az alvilághoz.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.