2010. július 09.

Japán a szumó ellen

A helyi köztévé mellé állt a japán közvélemény szumó-ügyben, de azért akadnak, akik pedzegetik: biztos kell-e közpénz a sportágba?

A helyi köztévé mellé állt a japán közvélemény szumó-ügyben, de azért akadnak, akik pedzegetik: biztos kell-e közpénz a sportágba?

Az NHK a napokban jelentette be, hogy – 57 év óta először – nem közvetíti a nagydarab emberek tuszakodására alapuló nemzeti sport egyik nagy versenyét. Az ok egy illegális fogadási botrány, amely olyannyira megtépázta a sportág (korábban kikezdhetetlennek gondolt) renoméját, hogy a csatornához érkező, vagy tízezezer reakció kétharmada támogatta a műsorváltozást, és százból csak 13-an voltak ez ellen.

Csakhogy – hívja fel a figyelmet szerkesztőségi cikkében az egyik angol nyelvű japán napilap – a dolog ezzel még nincsen elintézve. Az NHK ugyanis a közvetítés licencéért évi 28-29 millió dollárt fizet a szakszövetségnek, fedezve ezzel büdzséjük negyedét. Ez pedig közpénz – azaz el kellene gondolkodni azon, érdemes-e ebből egy olyan sportágra fordítani, amely ezer szállal kötődik az alvilághoz.

Megérkezett a Cinemax Pak a UPC kínálatába

2018. augusztus 16.

Az egyedi Cinemax és Cinemax 2 csatornák a legismertebb filmeket és sorozatokat, a legnépszerűbb színészeket, valamint a legjobb történeteket hozzák el a világ minden tájáról.

„Kiment a divatból, amit csináltam harminc évig″

2018. augusztus 16.

Az InfoRádió műsorvezetője, Hlavay Richárd több évtizedes újságírói pályafutás után markáns karrierváltást vitt véghez, amelyről beszélt is a Digital Hungary-nek adott interjújában.