2010. május 26.

Japán full-digi

Jobban terjed Japánban a digitális televíziózás, mint azt a kormány korábban gondolta. És a nettó adatok is meggyőzőek.

Jobban terjed Japánban a digitális televíziózás, mint azt a kormány korábban gondolta. És a nettó adatok is meggyőzőek.

A legfrissebb – március végi adatokat tartalmazó – kimutatások szerint a háztartások 83,8 százalékában van a digitális adások vételére alkalmas készülék. Ehhez képest korábban 81,6 százalékos eredményt vártak mostanra. A prognosztizáltnál is kedvezőbb (a múlt szeptemberinél 14,3 százalékkal jobb) eredményt a kormány által kínált ökoprogramnak tulajdonítják, amelybe az új szabványnak megfelelő tévékészülékeket is bevonták.

A japán kormányzat elképzelései szerint jövő júliusban állhat le az analóg sugárzás; két hónappal korábban tervezik elérni a száz százalékos lefedettséget. Most a legjobban álló tartomány 88,8, a sereghajtó 65,9 százalékában fogható digitális tévéadás.

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

1 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.

″Az Index marad, ami volt″

18 órája

Évek óta a frontvonalban érezzük magunkat. Mint egy világháborúban. Hol a Vörös Hadsereg söpör át rajtunk, hol a Wehrmacht, mi meg csak kapkodjuk a fejünket - kezdik a szolgálati közleményüket.