2011. július 18.

Japán társ a Baidunak

Erős partnert talált magának a legnépszerűbb kínai kereső ahhoz, hogy ne kelljen ismét feltalálnia a spanyolviaszt.

Erős partnert talált magának a legnépszerűbb kínai kereső ahhoz, hogy ne kelljen ismét feltalálnia a spanyolviaszt.

Most a mobiltartalom van soron. Mégpedig elsőrangú partnerrel: a japán NTT DoCoMo-val. Az odahaza a mobilpiac felét uraló (50 milliónál több japán ügyfelet kiszolgáló) társaság és a kínai keresések négyötödét bonyolító Baidu vegyes vállalatot hozott létre.

A cél, hogy felpörgessék Kínában a játékok és egyéb, mobilra optimalizált tartalmak (Japánban már bizonyított rajzfilmek, képregények) letöltését, így keresve (nem is kevés) pénzt a mind modernebb készülékek, elsősorban pedig az okostelefonok terjedéséből. A közös cégben kétmilliárd jenért (azaz mintegy 25 millió amerikai dollárért) szerzett 20 százalékos részesedést a DoCoMo.

A Baidu korábban már állt össze japán cégekkel a videóletöltés és az e-kereskedelem területén.

Lezárult az AranyCORE zenebajnokság

9 perce

A Foreland lett a zenebajnokság legnépszerűbb zenekara. A zsűri első helyezettje a Fák Alatt Zenekar, a különdíjat pedig az Evilági Zenekar veheti majd át. A zsűri és a közönség összesen 65 dal közül választhatott.

Aranyeső a Viasat Worldnél

19 órája

A Viasat World vezető nemzetközi médiavállalat öt jelöléséből kettőt váltott aranyra a Promax BDA Europe Awards díjátadóján, ahol a szórakoztatóipar, marketing és design terén elért kiemelkedő teljesítményeket értékelték.