2011. október 20.

Japán trónkövetelő az Amazon-birodalomban

Globális terjeszkedésbe kezdhet a legnépszerűbb japán e-kereskedelmi portál, hogy megvalósítsa célját: megkérdőjelezze az Amazon elsőségét.

Globális terjeszkedésbe kezdhet a legnépszerűbb japán e-kereskedelmi portál, hogy megvalósítsa célját: megkérdőjelezze az Amazon elsőségét.

Mikitani Hirosi, az ötvenmillió regisztrált felhasználót kiszolgáló Rakuten első embere konzekvensen, de provokatívan nyilatkozik: cégüknek remekül jön az erős jen, hiszen "így több céget vehetünk meg" – mondta egy interjúban. A beszerzések célja, hogy európai és észak-amerikai hídfőállásokat építsenek ki, s ezekről kiindulva tépázzák meg az Amazon piaci elsőségét.

A szaksajtó szerint komoly piacra lépési tervekre utal a vezér azon kijelentése is, hogy jövőre már a japán helyett az angol lesz a cégközpont "hivatalos nyelve". Azokat a menedzsereket pedig, akik két év alatt nem képesek elfogadható szintre felhozni angoltudásukat, egyszerűen kirúgják.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

11 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

18 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.