2010. augusztus 18.

Javított a Bookline

Nagyobb forgalmat és kisebb veszteséget mutatott ki az év első felében a Bookline, mint tavaly. A bevétel zöme könyvből jött.

Nagyobb forgalmat és kisebb veszteséget mutatott ki az év első felében a Bookline, mint tavaly. A bevétel zöme könyvből jött.

A tőzsde honlapján közzétett, de a hazai sztenderdek szerint nem auditált jelentés szerint 76,7 millió volt az első hat hónap adózás utáni vesztesége, szemben az egy évvel korábbi, 116 milliós adattal. Mintegy 6 százalékos növekedés mellett 1,7 milliárd volt a társaság forgalma, amiből 1,6 milliárdot a könyv és más termékek kereskedelme tett ki.

A növekedés elmaradt a prognózistól, de a társaság szerint így is kedvező, hiszen a statisztikai hivatal adatai alapján az év első öt hónapjában 3,9 százalékkal maradt el az előző évitől a könyv-, újság- és papíráru kiskereskedelem mértéke. A 95 százalékban a Közép Európai Média és Kiadó Zrt. tulajdonában lévő Bookline saját tőkéje 1.189 millió forint volt a félév végén; ez 2,6 százalékkal magasabb az egy esztendővel korábbinál.

Akik politikai híreket lélegeznek

Médiapiac2018. március 15.

Tudta, hogy a politikai hírek olvasói az egyik leglojálisabb médiafogyasztói csoport? Sokat költenek lapokra, sokkal több oldalt töltenek le, folyamatosan nyomon követik a híreket.