2014. október 07.

Jelentős leépítésbe kezd a Turner Broadcasting

A Time Warner üzletága 14.000 alkalmazottja mintegy 10 százalékától tervezi megválni, hogy az innovációra és a növekedésre fókuszálhasson.

A Time Warner üzletága 14.000 alkalmazottja mintegy 10 százalékától tervezi megválni, hogy az innovációra és a növekedésre fókuszálhasson.

A megszüntetni tervezett 1475 pozíció minden szintet érint a szervezet hír-, szórakoztató műsor-, gyermek-, fiatal- és sportosztályainál és –üzletágainál, valamint a központi vállalati funkciók esetében is, világszerte 18 Turner-érdekeltségnél. Az egyes dolgozókat a következő két hét során értesítik, és részükre végkielégítést fizetnek.

A vállalat közleménye szerint a leépítés része annak a folyamatnak, mely a programmingra, az innovációra és a bevételi források bővítésére összpontosítaná a cég erőforrásait, ezáltal biztosítva a rövid- és hosszútávú növekedést.

Az átszervezésnek része az önkéntes és a kikényszerített távozás, valamint a betöltetlen pozíciók befagyasztása, ugyanakkor mintegy 150, az innovációhoz és a növekedéshez kapcsolódó új munkahely létrehozása is.

A Turner portfóliójába olyan csatornák tartoznak, mint a CNN, TBS, TNT, TCM, Cartoon Network és a Boomerang. A leépítéseket követően is komoly foglalkoztató marad Amerikában és világszerte, olyan helyszíneken, mint Atlanta, New York, Los Angeles, Washington D.C., London, Hong Kong, Mumbai, Buenos Aires és Santiago. Egyedül az atlantai cégközpontban több mint 5.500 teljes munkaidős alkalmazott dolgozik.

(Forrás: Broadband TV News)