2014. augusztus 14.

Jelentősen kibővül a digitális földfelszíni tévés kínálat

A MinDig TV alapcsomagjába kerül az RTL II és a Super TV2, a DIGI Sport 1 pedig a Sportklubot váltja.

A MinDig TV alapcsomagjába kerül az RTL II és a Super TV2, a DIGI Sport 1 pedig a Sportklubot váltja.

Az Antenna Hungária MinDig TV Extra szolgáltatása 2014. október 1-jétől az újabb két – D és E jelű – DVB-T multiplex elindításával 22 teljesen új csatorna vételét biztosítja az előfizetők részére. Ezzel immár 55 tévécsatorna műsora fogható tető- vagy egyes helyeken szobaantennával, melyek össznézettsége meghaladja a 80 százalékot.

A D jelű multiplexen összesen 13 új csatorna elindításával az Antenna Hungária jelentősen kibővíti a MinDig TV Extra szolgáltatás Alap- és Családi csomagját. Az új országos multiplex a korábbi hálózatokkal (A, B és C jelű multiplexek) megegyező, 99%-os lakossági lefedettséggel rendelkezik, a csatornákat ugyanúgy 90 telephelyről sugározza a társaság.

Az Alapcsomagot illető legjelentősebb változás, hogy a Családi csomagból átkerülnek ide a Super TV2 és RTL II programok, a SportKlub helyett bekerül a DIGI Sport 1 csatorna, illetve a Sláger TV (korábbi Nóta TV). A Családi csomagból kikerül az Universal Channel és a History Channel, ezzel párhuzamosan viszont olyan csatornákkal bővül a kínálat, mint például a FOX, Paramount Channel, Filmbox, Discovery Channel, TLC, Viasat6 és Viasat History.

Az E jelű multiplexen négy különböző kiegészítő csomagban összesen kilenc új, többségében ismeretterjesztő, sport- és filmcsatornát indít a cég, mely minicsomagok az Alap- vagy Családi műsorcsomagra történő élő előfizetés mellé választhatók. Az E jelű multiplex lakossági lefedettsége a jelenlegi kiépítésben a többi hálózattól eltérő lesz, a programokat 35 telephelyről sugározza a társaság.

A programkínálat október 1-től az alábbiak szerint alakul:

MinDig TV szabadon fogható csatornák RTL Klub, TV2, M1, M2, Duna, Duna World, Euronews, C8
MinDig TV Extra Alapcsomag

ATV, AXN, Cool, D1, DIGI Sport 1, Disney, Dorcel TV, FEM3, Film+, Hatoscsatorna, Hír TV, PAX TV, RTL II, Sláger TV (korábban Nóta TV), Spektrum, Super TV2

(a SportKlub csatorna kikerül a kínálatból)

MinDig TV Extra Családi csomag Alapcsomag műsorai + Cartoon Network, Comedy Central, Da Vinci Learning, Discovery Channel, TLC, Echo TV, Filmbox Basic, FOX, M3 Anno, Minimax, Muzsika TV, NatGeo, Paramount Channel, RTL+, Sport 1, Sport 2, TV Paprika, Viasat3, Viasat6, Viasat History (a Universal kikerül a kínálatból, a History átkerül az Aktív+ csomagba)

MinDig TV Extra kiegészítő csomagok

Alap- vagy Családi csomaghoz

Aktív+ csomag: DIGI Sport 2, History, Fishing & Hunting, Brazzerz

Világjáró csomag: Animal Planet, Discovery Science, NatGeo Wild, Viasat Explore

Filmbox PAK csomag: Filmbox Extra, Filmbox Family

HBO csomag: HBO

 

A változásokkal kapcsolatban a Viacom is közleményt adott ki, melyben kiemelte, hogy portfóliójuk legfiatalabb tagja, a februárban indult Paramount Channel is bekerült a MinDig TV Extra kínálatába, és ezzel szinte minden nagyobb és közepes szolgáltatónál jelen van. Bartosz Witak, a csatornát üzemeltető VIMN Kelet-Európáért és Izraelért felelős ügyvezető igazgatója ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: “Az Antenna Hungáriával való együttműködés is jelzi, hogy Magyarországon a túltelített piac ellenére még lehet sikerrel indítani újabb csatornákat és van igény az értékes tartalmakat biztosító tévékre.”