2013. augusztus 30.

Jelentősen nőtt az okoseszközzel rendelkező orvosok aránya

Megvannak a Szinapszis Kft. MedNetTrack CEE kutatásainak első, hazai vonatkozású eredményei.

Megvannak a Szinapszis Kft. MedNetTrack CEE kutatásainak első, hazai vonatkozású eredményei.

A magyar orvosok körében jelentősen nőtt az okostelefonnal és táblagéppel rendelkezők aránya, állapította meg a felmérés.

A CEE régiót vizsgáló felmérésből kiderül: a tavalyi évhez viszonyítva nem változott az asztali számítógéppel illetve laptoppal rendelkező doktorok aránya, ez előbbivel 89, notebookkal 85 százalékuk rendelkezik.

A fentiekkel ellentétben ugyanakkor jelentős változás figyelhető meg az okoseszközök piacán. Az okostelefonnal rendelkező orvosok aránya a tavalyi évhez viszonyítva 10%-kal bővült, jelenleg 39 százalékos értéket mutat. Különösen a háziorvosok esetében figyelhető meg elmozdulás, ahol 14 százalékos a növekedés (a szakorvosok esetében +6 százalék a változás).

2012-höz viszonyítva az iPaddel rendelkezők arányát illetően 4 százalékkal mérhetünk magasabb értéket (16 százalék), míg a Galaxy-val vagy egyéb okos táblagéppel rendelkezők köre megduplázódott (15 százalék). Orvoscsoportok tekintetében kiegyenlített az eszközök előfordulása mindkét típus esetében.

Az elektronikus könyvolvasó eszközzel rendelkezők aránya nem változott az elmúlt egy év alatt (7 százalék).

A Szinapszis Kft. 2004 óta rendszeresen, minden évben vizsgálja a magyar orvosok internetezési szokásait. 2012-ben bővített témákkal és több közép-kelet-európai országra kiterjesztve készült el a felmérés 1700 orvos megkérdezésével. (A tanulmányban érintett országok: Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Románia, Bulgária és Törökország)

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

21 órája

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.