2017. szeptember 12.

Jeszenszky Zsolt újságírószakra felvételiztet

A hétvégén zajlottak a szóbeli felvételik az Esterházy Akadémiára, mely közéleti és újságíróképzést ígér 31 év alatti fiataloknak - írta meg az Újszó.

Az intézmény négy szemeszteres képzést kínál. Az első szemeszterben a hallgatók a Felvidékkel kapcsolatos általános ismereteiket mélyítik el, majd két csoportba kerülnek: az egyik csoport egy kvázi politikusképzésen vesz részt, a másik pedig újságíróképzést kap. A negyedik szemeszterben az akadémisták szakdolgozatot írnak - olvasható a cikkben.

Az okatatók neve ismeretlen, egyenlőre annyit lehet tudni, hogy a felvételi bizottságban helyet kapott Molnár Imre történész, a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatója, Pelle Veronika kommunikációs szakértő, a Corvinus Egyetem felvidéki származású tanársegédje mellett Jeszenszky Zsolt is, Jeszenszky Géza volt külügyminiszter fia, a Dj Szövetség elnöke.

Gubík László, az akadémia alapítója erről úgy nyilatkozott a lapnak: „Különböző karaktereket képzeltem el a bizottságba. Erre is szükség van a közéletben, hozzám közel áll a vagány konzervativizmus mentalitása, hogy egyszerre legyünk 21. századiak és kurucok”

Mint ismeretes Jezsenszky Zsolt gyakran publikál a jelenlegi magyar kormány és a Fidesz mellett.