Év végére 15 csatornája lesz társaságnak, továbbá Fischer Gábor programigazgató 5 új nagyszabású showműsort jelentett be őszi indulással. Az ATV összebútorozik a TV2 műsorgyártójával, amely szórakoztató tartalmakat fog készíteni a korábban baloldaliként nyilvántartott televízióra. Meglepő bejelentések a Media Hungaryn.

Még idén elindul az 1980-as, 1990-es évek amerikai és német sikersorozatait sugárzó Jocky TV és az elmúlt évek blockbustereit műsorra tűző Moziverzum is. Ahogyan a kiszivárgott információkból eddig is tudni lehetett, ezen felül a TV2 Csoport két újabb férfias tartalmakat sugárzó, alapvetően sportra alapozó adót indít Spíler 2-3 néven.

Mint azt a Media Hungaryn bemutatkozó kisfilmekből látni lehetett: a Jocky TV-n a Dallas-t, Colombót, az Álomhajót és A hegyi doktort követhetjük nyomon, a Moziverzumon pedig többek közötttt a Viszkist, a Baywatch-ot, Transformers-t nézhetjük. A sportcsatornák az UFEA Bajnokok Ligája, spanyol-, illetve az olasz bajnokság egyes mérkőzéseit sugározzák majd.

Új showműsorokkal is jelentkezik a TV2: megszerezték az izraeli formátumra alapuló Csak show és más semmi-t, magyarítják a What Would Your Kid Do? gyerekműsort, Kasza Tibor Sztárok és párok címmel új showt kap, megszerezték a MasterChef jogait, továbbá lesz egy túlélő reality-jük is celebek főszereplésével, melynek sem az angol, sem a magyar nevét nem árulták el.

A csatorna inditásokat bejelentő Fisher Gábor programigazgató hosszan beszélt arról, hogy a TV2 milyen tudatosan építkezik 2016-os tulajdonosváltás óta és nézettségi adatokkal bizonygatta, hogy mind fő csatornájuk, mind kábelportfóliójuk esetenként meghaladta az RTL Klub nézettségét. Arról beszélt, nem csak a TV2 Csoport csatornaindításai, hanem más televíziós társaságok újrapozíciónálási lépései is azt mutatják, hogy a szektor a reneszánszát éli, viszont, aki nem újít, fejleszt, az az kimarad, az lemarad.

A Moziverzum bevezetését - hiszen a TV2-nek Mozi+ néven már van egy ilyen csatornája - azzal indokolta, hogy az elmúlt években folyamatosan nőtt a filmek nézésére fordított idő, és bár több mint 500 filmet sugároznak a csatornák havonta, szerinte van piaci rés, igény és verseny is, ugyanis a legtöbb társaság már a 2020 utáni időszakra vásárol filmjogokat. Hozzátette, a két legnagyobb mozicsatorna a Film+ és a Mozi+ együttes nézettsége gyakran már a főcsatornák közönségarányát is meghaladja.

Németh Szilárd, az ATV vezérigazgatója - Fotó: Médiapiac
Németh Szilárd, az ATV vezérigazgatója - Fotó: Médiapiac

Németh Szilárd az ATV vezérigazgatója Fisher Gábor előadása előtt bejelentette, eredményes tárgyalásokat folytatott Rákosi Tamás milliárdos üzletemberrel, a TV2-nek műsorokat gyártó IKO Holding tulajdonosával, így a cég őszre szórakoztató műsorokat fog készíteni a csatornának.

A helyzet pikantériája, hogy Németh Szilárd előadásában többször utalt azokra a cikkekre, amelyek az utóbbi időben felvetették, hogy ATV vezetősége jó kapcsolatot ápol a Fidesz holdudvarával. Mint ismeretes két évvel ezelőtt a vezérigazgató édesapját, Németh Sándor lelkészt le is fotózták Andy Vajna TV2-tulajdonos, valamint Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó társaságában. Németh Sándor utólag adott interjúiban azt mondta, nem a tévéről tárgyalt, hanem a „nyers halról” beszélgettek (hiszen Vajna sushibárjában találkoztak). Az ATV-t alapítása óta lényegében a baloldal hírtelevíziójaként tartották számon.

A cikk szerzője Béres Máté

Nézze meg Béres Máté teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.