2010. október 12.

Jogászok, producer és egy ″sötét ló”?

A jelöltek közül Koltay András és Auer János jogászok, Kollarik Tamás filmproducer, míg Vass Ágnesről egyelőre keveset tudni – írja az Mfor.hu.

A jelöltek közül Koltay András és Auer János jogászok, Kollarik Tamás filmproducer, míg Vass Ágnesről egyelőre keveset tudni – írja az Mfor.hu.

A portál a jelöltek szakmai múltjának igyekezett utánajárni. Kollarik Tamás forgatókönyvíróként, producerként ismert a szakmában, emellett idén augusztus óta a Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának. Az 1978-ban született Koltay András médiajogász, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem adjunktusa. A szakember az egyetemen polgári jogot, szólásszabadságot, valamint sajtó- és médiajogot oktat. Koltay idén nyáron a Magyar Narancsnak adott interjújában elmondta: "Azt gondolom, hogy a Médiatanács a korábbi ORTT-hez hasonló súlyú, a médiapiacot alapjaiban befolyásolni képes döntéseket nemigen tud már hozni. Ugyanis a digitális átállással a földi frekvenciák jelentősége megszűnik, a közeli jövőben még használatos országos frekvenciák kiosztása lezárult". Szerinte az új tanács elsősorban a média tartalmi felügyeletét fogja ellátni.

A Médiatanács tagja lesz Auer János jogász is, akinek az informatika és a hírközlés a szakterülete. Érdekesség, hogy jogtanácsosként többször képviselte például a T-Mobile-t korábban a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) döntései elleni fellebbezésekkor. A negyedik jelölt Vass Ágnes, akiről egyelőre nem sikerült további információt kideríteni. (Vezetéknevére kedd délelőtt még nem adott ki találatot a hatóság honlapja. Ugyanekkor a Vezetőség menüpontjában még nem volt elérhető a tagok életrajza.)

 

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

11 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.