2013. április 22.

Jöhet a randompingvin

Az utolsó akadály is elhárult a világ legnagyobb könyvkiadójának létrehozása útjából, miután az Európai Bizottság is rábólintott a fúzióra.

Az utolsó akadály is elhárult a világ legnagyobb könyvkiadójának létrehozása útjából, miután az Európai Bizottság is rábólintott a fúzióra.

"Nincs okunk semmilyen versenyjogi kifogásra" – szól az óriásügyletnek zöld lámpát adó döntés, amely alapján összeolvadhat a Bertelsmann által tulajdonolt Random House és a Pearson Penguinje.

Az indoklás szerint óriásvállalat születik ugyan, de piacon számos erős szereplő marad, így nem korlátozza a versenyt az egyesülés, amelynek folyamatát ez év második felére szeretnék lezárni a felek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a fúzióban a Random House 1,75 milliárd eurós forgalom mellett kimutatott 185 milliós tavalyi EBIT-je áll szemben a Penguin 1,3 milliárd euróból termelt, mintegy 140 milliós pluszával. Szakértők szerint, ha nyélbe ütik az üzletet, azzal 10-20 százalékos nyereségugrást érhet el a közös cég.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

2 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.