2012. március 12.

Jöhet az állami mobilcég

Másodfokon is helybenhagyta a 900 MHz-es frekvencia-árverés eredményét az NMHH.

Másodfokon is helybenhagyta a 900 MHz-es frekvencia-árverés eredményét az NMHH.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) bejelentette: Mátrai Gábor hírközlési elnökhelyettes a másodfokú eljárásban helybenhagyta a hatóság korábbi döntését, azaz új szolgáltató jelenhet meg a mobilpiacon: a Magyar Posta, a Magyar Fejlesztési Bank Invest és Magyar Villamos Művek konzorciua.

A korábbi döntés ellen mindhárom már piacon lévő mobilszolgáltató fellebbezett, míg az ajánlattételi eljárásból formai okok miatt korábban kizárt román RCS&RDS S.A. és vietnámi Viettel Group nem éltek ezzel a jogukkal.

A Telenor a fellebbezését teljes egészében üzleti titoknak minősítette. A Magyar Telekom és a Vodafone alapvetően az új szereplő piacra lépésével kapcsolatban annak az árverési eljárásban való részvételi lehetőségét, illetve a számára biztosítandó belföldi roamingszolgáltatás előírását vitatta.

A másodfokú hatóság döntésével az árverés eredményéről szóló döntés jogerőre emelkedett, de a feleket további jogorvoslati lehetőség illeti meg: a másodfokú döntést keresettel támadhatják meg 30 napon belül a Fővárosi Törvényszéknél. A Magyar Telekom már be is jelentette, hogy él ezzel a jogával.