2011. március 07.

Jól kezdett House, tarolt az RTL

A teljes lakosság 2011. 9. heti nézettségi toplistájának első tíz helyét megfelezte a két országos kereskedelmi csatorna.

A teljes lakosság 2011. 9. heti nézettségi toplistájának első tíz helyén egyenlő arányban szerepelnek a két országos kereskedelmi csatorna műsorai. A 18-49 éves korosztályban a Fókusz és az Irigy Hónaljmirigy show lett a két csatorna legnézettebb műsora. Minden napot az RTL Klub nyert a kereskedelmi korosztályban.

A teljes lakosság nézettségi toplistájának első négy helyén az RTL Klub három saját gyártású műsora - Fókusz, ValóVilág, Barátok közt - és vasárnap esti filmje, a Neveletlen hercegnő II. végzett a 9. héten. A TV2-s Tények az ötödik helyre került, ezzel a csatorna legnézettebb műsora lett a 4+ korosztályban. Ha a teljes lakosság top10-es listáját vizsgáljuk, abban a két kertévé öt-öt műsorral szerepel.

A 18-49 évesek nézettségi listáján szintén RTL-es élboly alakult ki, annyi különbséggel, hogy a vasárnap esti film végzett az élen, mögötte a VV4 Kiválasztás, a Barátok közt és a Fókusz futott be. A kereskedelmi célcsoportban a TV2 legnézettebb műsora az Irigy Hónaljmirigy volt, amely a hatodik helyre futott be. E listában hat RTL Klubos és négy TV2-es műsor szerepel.

Az RTL Klub a teljes napot vizsgálva a 18-49 évesek körében 22,7 százalékos közönségarányt ért el, szemben a TV2 17,8 százalékával. A főműsoridős közönségarányban ennél jóval nagyobb a különbség: az RTL statisztikája szerint 34 százalékot produkált, 14,3 százalékkal lefőzve a konkurenst, míg a TV2 szerint a piacvezető 33,6 százalékot produkált, szemben az ő 20,6 százalékával. (A különbség abból adódik, hogy a TV2 18:30-tól, az RTL pedig 19:00-tól számítja a főműsoridőt.)

Az RTL ezzel minden estét nyert, egyetlen fiaskót kellett csak elszenvednie: a Casinóról három rész alatt bebizonyosodott, hogy nem forgatnak belőle újabb részeket. A sorozat a 8. héten még a kilencedik volt 18-49-ben, a 9. héten már csak a 25. volt.

Az RTL tehát egy búcsúzó műsorral számolhat, miközben a TV2 új, a hetedik szériával küldte csatába Dr. House-t. A morcos doki a saját sávját nyerte, az este viszont az RTL-é lett. Ezzel együtt a sorozat a TV2 második legnézettebb műsora lett a kereskedelmi korcsoportban, összességében a 8. helyre futott be.

Címkék: rtl tv2 nézettség