2014. október 02.

Jól kezdett a Netflix a franciáknál

Az online szolgáltatás erőteljesen terjeszkedik Európában, és úgy tűnik, egy kemény diót sikerül feltörniük.

Az online szolgáltatás erőteljesen terjeszkedik Európában, és úgy tűnik, egy kemény diót sikerül feltörniük.

Az első 15 nap alatt 100 ezer előfizetőt gyűjtött a Netflix a francia piacon, ami minden korábbi várakozást felülmúló kezdés. A Broadbandnews.com szerint ez máris az ötöde a Canal+ SVOD szolgáltatása, a CanalPlay által birtokolt 520 ezres előfizetői számnak. Gyakorlatilag a Netflix tízszer olyan gyorsan növekszik, mint a vetélytársa.

Persze a képet erősen árnyalja az a tény, hogy a Netflixet díjmentesen lehet használni az első hónapban, tehát a brutális növekedési ütem várhatóan lassulni fog. Később a havi előfizetési díj 7,99 és 11,99 euró között alakul.

A cél ugyanakkor ambiciózus: a Netflix 5-10 éven belül a franciaországi háztartások hamradában kíván jelen lenni (2-5 éves időtávon a korábbi közlés szerint 10% a terv). Ehhez az első lépés az ismertség növelése, amelyet az Ogilvyvel által készített reklámkampány és a már említett akció révén kíván elérni.

Az indulás mindenesetre szép folytatást ígér. Pedig a korábbi hírek korántsem voltak megnyugtatóak. Igaz, nem a franciák érdektelensége, hanem a francia adóhatóság miatt izgulhatnak a VOD és SVOD szolgáltatók, köztük a Netflix.

Femina már a Viberen is

1 órája

Az új közösségi csatorna részeként egy Femina-matricacsomag is napvilágot látott.

Folytatódik az Elviszlek magammal

2 órája

Hosszú Katinkára csaknem 350 ezren, Zacher Gábor toxikológusra több mint negyedmillióan, Puzsér Róbertre pedig 220 ezren voltak kíváncsiak Magyarország legnépszerűbb autós-beszélgetős műsorában.