2018. augusztus 29.

Jól nyitotta a szezont az RTL

Az első őszi premierekkel tarkított nap nézettségi adatait elemezte az Index.

Az RTL a főműsoridőben a 18–49-es, kereskedelmileg fontos korosztályban 16,4 százalékos közönségarányt ért el, míg a TV2 csak 8,6 százalékot. Ami azért elég durva különbség, és mivel ez az emojikampány meg a fene nagy titkolózás is a nyitányra volt kihegyezve, vakarhatják a fejüket a Róna utcában rendesen. Ami a konkrét műsorokat illeti, az olló a Híradó és a Tények sávjában, este 6-kor már eléggé szétnyílt (21,1% vs. 17,01%), majd a hétórásban lett nagyon durva, amikor a második évadát kezdő Nyerő páros 24,1 százalékos közönségarányával szemben A piramis csak 8,3 százalékot tudott - írják.

Az e heti első napon a Barátok közt 16,8 százalékot hozott, közel kétszer annyit, mint Stohl András vetélkedője, A piramis. A felvezetéssel a TV2 másik premiere, a Masterchef VIP sem tudott mit kezdeni (8,8%), a műsor első fele a Barátok közt vége ellen indult, a java része az Éjjel-nappal Budapest (14,8%), a legvége meg a Dr. Csont (6,4%) versenytársa volt.

Megjegyzik, hogy a TV2 a Dr. Csontot legalább verte 22:30-tól, illetve azt, hogy aki a Tények után a TV2-n maradt, az maradt a Masterchef VIP végéig. Igaz, csak az éppen tévét néző 18–49-es korosztály 8,8 százaléka.