2013. január 24.

Jön a 4K-start

Egy elemzés szerint a következő tizenkét hónapban tanúi lehetünk a HD-nél négyszer élesebb képet adó új technológia startjának.

Egy elemzés szerint a következő tizenkét hónapban tanúi lehetünk a HD-nél négyszer élesebb képet adó új technológia startjának.

A Deloitte elemzése szerint az idei év a tesztadások időszaka lehet, ezt követheti 2014-2015-ben a kereskedelmi műsorszolgáltatás beindulása. Ennek ellenére azzal kalkulálnak, hogy a technikailag és kereskedelmileg másfél-három év múlva lesz kész a médiapiac e szolgáltatásra. De az elterjedést segíti, hogy az idén legalább tíz gyártó minimum kétszer ennyi tévémodellel lép az új technológiát óhajtó közönség elé.

Az előrejelzés azzal számol, hogy a felbontásnál is nagyobb mértékben emelkednek majd az indítás költségei: míg egy valamire való HD-csatornát kétmillió dollárból össze lehet dobni, egy 4K-adó setében ez 10-15 millióig nem áll meg.

Címkék: 4K deloitte HD prognózis

Legendás rockerek A Dal színpadán

13 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

14 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.