2011. augusztus 31.

Jön a BBC Science Focus

Szeptembertől jelenik meg nálunk a nemzetközi magazin magyar kiadása.

Szeptembertől jelenik meg nálunk a nemzetközi magazin magyar kiadása.

2011. szeptember 2-ától Magyarországon is kapható lesz a BBC Science Focus kéthavi magazin. A lapot itthon az Intact Media Grouphoz tartozó Media Sport Group (MSG Romania) adja ki. Ez a médiaház a BBC magazinok (Top Gear, Good Food, Good Homes, Focus) romániai kiadója. Apró különbséget jelent, hogy itthon a Science Focus nevet használják a Focus német magazin névhasználati jogai miatt.

A lap a tudományok, a technológia, a természeti jelenségek és a jövő bemutatását célozza meg, ezen túlmenően hírek, termékbemutatók olvashatóak benne, a fényképek pedig szintén hangsúlyos szerepet kapnak. Az anyagok zömét szakértők írják, a szerkesztőséget Lőrincz István vezeti.

Az őszi első számban többek között interjú olvasható dr. Trócsányi Andrással a mentális térképezésről. Szintén szó esik az űrrepülőgépekről, a függőségekről, a forradalmak és a közösségi média viszonyáról és a vállalati pszichopatákról is.

A BBC Science Focus 36 ezer példányban kerül az olvasókhoz, bevezető ára 395 forint lesz, ez később 795 forintra emelkedik. Az ismeretterjesztő  magazin reklámfelületeit az Adaptive Media Sales House értékesíti.