2011. augusztus 31.

Jön a BBC Science Focus

Szeptembertől jelenik meg nálunk a nemzetközi magazin magyar kiadása.

Szeptembertől jelenik meg nálunk a nemzetközi magazin magyar kiadása.

2011. szeptember 2-ától Magyarországon is kapható lesz a BBC Science Focus kéthavi magazin. A lapot itthon az Intact Media Grouphoz tartozó Media Sport Group (MSG Romania) adja ki. Ez a médiaház a BBC magazinok (Top Gear, Good Food, Good Homes, Focus) romániai kiadója. Apró különbséget jelent, hogy itthon a Science Focus nevet használják a Focus német magazin névhasználati jogai miatt.

A lap a tudományok, a technológia, a természeti jelenségek és a jövő bemutatását célozza meg, ezen túlmenően hírek, termékbemutatók olvashatóak benne, a fényképek pedig szintén hangsúlyos szerepet kapnak. Az anyagok zömét szakértők írják, a szerkesztőséget Lőrincz István vezeti.

Az őszi első számban többek között interjú olvasható dr. Trócsányi Andrással a mentális térképezésről. Szintén szó esik az űrrepülőgépekről, a függőségekről, a forradalmak és a közösségi média viszonyáról és a vállalati pszichopatákról is.

A BBC Science Focus 36 ezer példányban kerül az olvasókhoz, bevezető ára 395 forint lesz, ez később 795 forintra emelkedik. Az ismeretterjesztő  magazin reklámfelületeit az Adaptive Media Sales House értékesíti.

Lajos Mari a Nosalty kérésére kamerák elé állt

1 napja

A kétrészes kisfilmben két, általa is nagyra értékelt receptet ajánl, így a répatorta muffin és a töltött-tojás-variációk elkészítése igazán nosztalgikus pillanatokat ígér mindenki számára.