2012. október 15.

Jön a digitális rémálom

Hamarosan valóra válhat a digitális átállást szervezők első számú rémálma a legnagyobb balti államban. Legalábbis ettől tart az inkumbens szolgáltató.

Hamarosan valóra válhat a digitális átállást szervezők első számú rémálma a legnagyobb balti államban. Legalábbis ettől tart a helyi inkumbens szolgáltató.

Litvániában ugyanis kevesebb mint három hét van hátra a földfelszíni analóg műsorszórás leállításáig, de a három és fél milliós lakosság akár hetede is használhatja még a végnapjait élő technológiát. Legalábbis erre utal, hogy a TEO.LT inkumbens szolgáltató adatai szerint 200 ezernél is több az analóg antennával tévéző litván háztartás.

Az érintettek – akik október 29-én tévéműsor nélkül maradhatnak – ráadásul nem tudnak az átállásról, vagy csak a vállukat rángatják; a nyári, kéthónapos digikampány során alig húszezer otthonban álltak át. A TEO.LT adatai szerint a vidéki otthonok harmada, a városiak hetede tartozik egyelőre a "lemaradók" körébe.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.