2010. november 26.

Jön a francia Google-adó?

Lecsippentene magának egy morzsát a dinamikusan bővülő helyi internetes piacból a párizsi kormányzat.

Lecsippentene magának egy morzsát a dinamikusan bővülő helyi internetes piacból a párizsi kormányzat.

Az egyetlen százalékos járulék – amelyet a köznyelv csak Google-adóként emleget – nem közvetlenül a francia adóhatóság számára elérhetetlen amerikai óriáscéget sújtaná. Az szervező elv ugyanis az, hogy a franciaországi székhelyű internetes cégek reklámbevételeit sápolják meg ilyen formában.

A tervek szerint jövőre életbe lépő rendelkezésből évi 10-20 millió eurós bevételt vár a kormányzat, amel azzal érvel, hogy a print, a rádiós és a tévés hirdetésekre már korábban vetettek ki ilyen közterhet, s csak az utóbbi évi 70 millió euróval gazdagítja az államkasszát.

A Deutsche Welle cikke arra emlékeztet: az intézkedés – területi hatálya miatt – épp a piac legnagyobb szereplőit, így az Amazon-t, a eBay-t, a Google-t, a Microsoft-ot hozza a hazai játékosoknál kedvezőbb helyzetbe, hiszen ezek az iparági óriások tudatosan olyan, alacsony társasági adót meghatározó államokba tették európai hirdetési központjaikat, mint Írország vagy Luxemburg.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

4 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.