2010. június 21.

Jön a hírközlés-szabályozás

Már folyik a hírközlési terület újraszabályozásának előkészítése- mondta az Indexnek nyilatkozva Fellegi Tamás fejlesztési miniszter.

Már folyik a hírközlési terület újraszabályozásának előkészítése- mondta az Indexnek nyilatkozva Fellegi Tamás fejlesztési miniszter.

„Ami most történt, az csak egy szervezeti átalakítás. A törvényi szintet igénylő szabályozás előkészítése jelenleg is folyik. Ezzel a törvénnyel egyértelműen elválnak a minisztériumi és a hatósági feladat- és jogkörök. A politikai, stratégiai döntések változatlanul kormányzati szinten születnek, ami erőteljesen a hírközlési területet érinti” – mondta arra a felvetésre, hogy a törvénytervezetben a médiaszabályozás sokkal kidolgozottabb, mint egyéb hírközlési szabályozási területek vagy az NHH működésének szabályozása.

„A frekvenciapályázatok kiírása, lebonyolítása, a folyamatos piacfelügyelettel bezárólag a hatóság dolga. Annak a politikai döntésnek a meghozatala, hogy legyen-e negyedik mobilszolgáltató, vagy ne legyen, illetve az így rendelkezésre álló frekvencia inkább a 3G-s szolgáltatási lehetőségek szélesítését szolgálja-e, az egy olyan politikai típusú döntés, amelyben érvényesülhet az új kormányzati filozófia. A hazai frekvencia vagyon közös értékünk, amellyel átláthatóan és hatékonyan kell gazdálkodni” – mondta egy másik kérdésre a kormánytag.