2013. július 22.

Jön a magyar Forbes

Novembertől jelenik meg a magyar kiadás. A főszerkesztő Galambos Márton lesz.

Novembertől jelenik meg a magyar kiadás. A főszerkesztő Galambos Márton lesz.

Novemberben jelenik meg a Forbes magyar kiadásának első száma. Főszerkesztője szeptember 1-jétől Galambos Márton lesz, aki jelenleg az Origo gazdasági rovatvezetője és felelős szerkesztője. Korábban a Figyelőnél és a Kreatívnál is dolgozott.

Galambos Márton

A Forbes legújabb helyi verzióját a Business Consulting & Media, illetve annak magyarországi cége a Mediarey Kft. adja ki, együttműködésben a Forbes-szal. A lap havi rendszerességgel jelenik majd meg, és 60 százalékban magyar cikkeket tartalmaz majd, 40 százalékban pedig az amerikai Forbes tartalmát veszi át.

A Business Consulting & Media adja ki a Forbes Szlovákiát és a Forbes Csehországot. E kiadások 2010-ban, illetve 2011-ben indultak, és a közlés szerint mostanra stabil pozíciót szereztek. A Forbes Szlovákia auditált eladott példányszáma 2013 májusában 14 517, míg a Forbes Csehországé 14 369 volt. (A szlovák kiadásról további infó itt.)

Közép-Európában a cseh és a szlovák verzió mellett a Forbes helyi kiadása a bolgár,  az észt, a horvát, a lengyel, a lett, a román és az ukrán piacon is megjelent már. A médiacég közlése szerint régiónkra stratégiailag fontos területként tekintenek.