2014. december 19.

Jön a magyar Turning Points

A The New York Times évkönyve magyarul a Geomédia Kiadó gondozásában jelenik meg.

Új prémiumkiadvánnyal jelentkezik a hazai lappiacon a Geomédia Kiadó, mely exkluzív szerződést írt alá a napokban a The New York Times Syndicate-tel. Ez alapján a kiadó gondozza az évente megjelenő Turning Points Global Agenda magyar nyelvű kiadványát.

A Turning Points a megszokott „éves” kiadványoktól eltérően nem az elmúlt év történéseit elemzi, hanem a jövő lehetőségeit, kihívásait taglalja. Elismert politikai, kulturális és gazdasági gondolkodók - a világ trendjeit és újdonságait figyelve – fogalmazzák meg véleményüket a közeljövőt alakító fordulópontokról. Nobel díjazottak, diplomaták, politikusok, társadalmi aktivisták, írók, művészek osztják meg gondolataikat a magazin lapjain. Korábban publikált a kiadványban - többek mellett - Nouriel Roubini közgazdász vagy Melinda Gates, a Bill & Melinda Gates Foundation elnöke. A 2015 kihívásait elemző – a jövő év elején megjelenő – magazin szerzői közt lesz például Julian Assange, a WikiLeaks alapítója, Jim O’Neill, a Goldman Sachs Asset Management korábbi elnöke, Priyanka Chopra, Bollywood legjobban fizetett színésznője, Tony Blair brit exkormányfő vagy Pharell Williams többszörös Grammy-díjas zenész, „trendszetter”.

A magyar Turning Points kötelezően nagyobb részt az anyakiadvány tartalmát veszi át, de a licensz-szerződés teret ad - bizonyos mértékben – hazai tartalmak megjelentetésére is. A magazin évente világszerte 2.5 millió példányban jelenik meg, a magyarral együtt immár 14 nyelven és 32 országban.

Tulajdonost vált az Új szó és a Vasárnap

10 órája

A Penta csoport eladja a Petit Press kiadóban birtokolt részvényei egy részét, ugyanakkor a magyar lapok a Penta tulajdonában levő News and Media Holdinghoz kerülnek.

Indul a nevezés a Zöld Béka Díjért

15 órája

A díj amellett, hogy elismeri a legjobb fenntarthatósági jelentést készítő cégeket, kiváló lehetőség arra, hogy a társaságok felmérjék, hol tartanak a beszámoló készítésre vonatkozó uniós előírás teljesítésében.