2017. december 13.

Jönnek az összefűzhető tweetek

A gondolatok összekapcsolása és a tweetek megosztása egy időben történhet.

A Twitter régóta figyeli, hogy az emberek hogyan használják a szolgáltatásait, ezek alapján pedig gyakran hoz létre új funkciókat, melyekkel megkönnyíti a felhasználók életét. A Retweet, a @reply és a hashtag funkciók is így születtek. Néhány évvel ezelőtt a Twitter észrevette, hogy vannak emberek, akik kreatív módon fűzik össze a tweeteket, hogy minél több információt oszthassanak meg egymással, vagy hosszabb történetet mondjanak el, például így. A mikroblog innovatívnak találta ezt az angolul threadingnek nevezett kezdeményezést, amikor is különálló elemeket egy egységes gondolatsor tart össze - írják a közleményben, melyet lapunknak a Httpool, a Twitter regionális képvielője juttatott el.

Jelenleg, naponta több százezer tweetfüzért regisztrál a Twitter. Bár a 'threading' létrehozásához használt posztolási mód hatékony és népszerű, egyesek számára bonyolult. Sőt, gyakran nehéz elolvasni, vagy felfedezni egy füzér valamennyi elemét. A Twitter ezért bejelentette, hogy egyszerűbbé teszi a tweetek összefűzését és olvasását, így könnyebb lesz a felhasználóknak kifejezni magukat és naprakészeknek maradni a Twitteren.

Egy plusz gomb segítségével mostantól könnyen összefűzhetőek a bejegyzések, így a gondolatok összekapcsolása és a tweetek megosztása egy időben történhet. Az "Add another Tweet" funkció használatával bármikor további bejegyzéseket fűzhetünk a már publikált tweet lánchoz. A "Show this thread" fül pedig a csatornán belül segít megtalálni az összefűzött bejegyzéseket, ha valaki kifejezetten ezeket keresné.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

17 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.