2013. július 01.

Jövőbe néző oroszok

Látványos, igencsak perspektivikus kísérleti demonstrációt hajtott végre a napokban a legnagyobb orosz tányéros cég.

Látványos, igencsak perspektivikus kísérleti demonstrációt hajtott végre a napokban a legnagyobb orosz tányéros cég.

A Trikolor TV ugyanis bemutatta, hogyan képzeli el azt a jövőt, amelyben erre a piacra is tömeges mértékben tör be az Ultra HD (vagy 4K) minőség. A bemutatóhoz pedig sztár-partnerkört hozott; ott voltak a Eutelsat, az Ericsson, a Rohde & Schwarz és az LG Electronics képviselői.

Annak ellenére mutatkozott lelkesnek a társaság, hogy Oroszországban egyelőre se tartalom, se tévé nincsen ehhez a rendszerhez; utóbbi okát abban látják, hogy a 4K-készülékek helyben félmillió rubelbe (3,5 millió forintba) kerülnek.

Ezért aztán az elemzők is azzal számolnak, hogy legkorábban 2017 táján jelenhetnek meg a 4-5 4K-csatornát kínáló televíziós csomagok Oroszországban.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

1 napja

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.