2013. július 01.

Jövőbe néző oroszok

Látványos, igencsak perspektivikus kísérleti demonstrációt hajtott végre a napokban a legnagyobb orosz tányéros cég.

Látványos, igencsak perspektivikus kísérleti demonstrációt hajtott végre a napokban a legnagyobb orosz tányéros cég.

A Trikolor TV ugyanis bemutatta, hogyan képzeli el azt a jövőt, amelyben erre a piacra is tömeges mértékben tör be az Ultra HD (vagy 4K) minőség. A bemutatóhoz pedig sztár-partnerkört hozott; ott voltak a Eutelsat, az Ericsson, a Rohde & Schwarz és az LG Electronics képviselői.

Annak ellenére mutatkozott lelkesnek a társaság, hogy Oroszországban egyelőre se tartalom, se tévé nincsen ehhez a rendszerhez; utóbbi okát abban látják, hogy a 4K-készülékek helyben félmillió rubelbe (3,5 millió forintba) kerülnek.

Ezért aztán az elemzők is azzal számolnak, hogy legkorábban 2017 táján jelenhetnek meg a 4-5 4K-csatornát kínáló televíziós csomagok Oroszországban.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.