2013. augusztus 15.

KKV-portál az Origótól

Üzletrész.hu címmel indított KKV-fókuszú gazdasági oldalt az Origo.

Üzletrész.hu címmel indított KKV-fókuszú gazdasági oldalt az Origo. Az augusztus 15-én indult szájtot a Magyar Telekom kis- és középvállalati szolgáltatások üzletága is aktívan támogatja.

Az Üzletrész elsődleges célja, hogy praktikus, a mindennapi működésük során használható információkkal és tanácsokkal lássa el a kis- és középvállalatok vezetőit, valamint a mikrovállalkozások tulajdonosait. Az Üzletrész.hu a tavaly ősz óta létező, tőzsdei befektetőkre és nagyvállalati döntéshozókra fókuszáló Investor.hu KKV-s „párjaként” teszi teljessé az Origo gazdasági portfólióját.

„Nem hírközpontú szájtot tervezünk, hanem olyan, időtálló információkat szeretnénk átadni, amelyek tágíthatják a kisvállalkozók látókörét, felhívják a figyelmüket az aktuális trendekre, de ha kell, akár sorvezetőként vagy pontról pontra követhető használati utasításként is alkalmazhatók” - mondja Balla Zsolt, az Üzletrész.hu főszerkesztője. A Budapest Business Journaltől érkezett főszerkesztő kiemeli, hogy az új szájt külön figyelmet fordít arra, hogy az olykor kimondottan részletekbe menő és technikai jellegű információkat könnyed hangvételben, emészthetően tálalja az olvasóknak.

„Régóta ismerjük a hirdetési és reklámpiac igényét a kis- és középvállalatok koncentrált elérésére vonatkozóan. Többek között a telekommunikációs, az energia, a bank és biztosítás szektorok számára is fontos piacot jelent ez a heterogén közönség. Az új portáloldalunkon a hagyományos display és szponzorációs megjelenések mellett több, a tartalomhoz közelebb álló márkázott tartalom és PR jellegű megoldást, valamint üzleti partnereink termékeire épülő szolgáltatást is kínálunk” - egészítette ki Kozári István, az Origo kereskedelmi és kommunikációs igazgatója, aki szerint a Magyar Telekom ezért is tartotta fontosnak az oldal létrejöttét.

Lakatos Péter vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy a Magyar Telekom kis- és középvállalati szolgáltatások üzletága igyekszik egyre több eszközt és segítséget nyújtani partnereinek ahhoz, hogy vállalkozásaikat minél sikeresebben vezethessék. "Az informatikai és kommunikációs segítség mellett fontosnak tartjuk, hogy a vállalkozók egy helyen találjanak választ a számukra fontos üzleti, gazdasági és pénzügyi kérdésekre, hogy keresgélés helyett idejük nagyobb részét vállalkozásuk vezetésére fordíthassák. Az Üzletrész.hu pontosan ezzel a céllal született, éppen ezért vállaltuk fel támogatását már az induláskor" - mondta el a Magyar Telekom kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese.

A tervek szerint az oldal alapvető tartalmi pillérei a KKV-finanszírozás, az online marketing, az értékesítés és a KKV-kat leginkább érintő adózási és HR-tematikák lesznek, de nagy hangsúlyt kapnak majd a fentiek mellett a hazai startup-világ fejleményei, valamint a magyarországi KKV-szektor sikertörténetei is.