2010. október 27.

Kalapozik a Klub

Műsorperc-örökbefogadási akciót indított útjára a Klubrádió. „Szükségünk van egymásra” – hirdetik.

Műsorperc-örökbefogadási akciót indított útjára a Klubrádió. „Szükségünk van egymásra” – hirdetik.

„Húsz évvel a rendszerváltás után kiszolgáltatottabb a médiarendszer, mint azt józan ésszel korábban bárki képzelte volna. A demokrácia, a szabadelvűség, a baloldaliság, a polgári eszme hirdetői könnyen fórumok nélkül maradhatnak, a szabad sajtó ma még létező maradványai is elveszíthetik önállóságukat... A Klubrádió mozgalmat indít, ehhez kérjük az önök segítségét. A Szabad Sávért Alapítvány annak az elősegítésére jött létre, hogy a drasztikusan megváltozott médiaviszonyok között támogatást nyújtson a rádiózás magas színvonalú szakmai, etikai és tartalmi értékeinek folyamatos felszínen tartásához, megőrzéséhez. A Klubrádió csaknem egy évtizede szolgálja a vélemények szabad nyilvánosságát. Napjainkban már szinte egyedül”- olvasható a rádió honlapján.

Azzal fordulnak a hallgatóhoz: közreműködése hallgatóként és véleményalkotóként a rádió számára nélkülözhetetlen. Mostantól azonban másfajta részvételre is szükség van. Ha teheti, lehetőségeihez mérten, jelképesen fogadjon örökbe évi tizenkét műsorpercet, tizenkétezer forintért, hozzájárulva az immár többszázezer állampolgár által igénybe vett szolgáltatás fenntartásához. Minden perc számít! – írják.

„Ha fontos a függetlenség, ha fontos a szólás szabadsága, ha fontos Önnek, hogy mit gondol az, akinek esetleg más a véleménye, akkor most ezért tenni is kell!” – teszik hozzá, ismertetve a támogatás nyújásának módját.