D. Tóth Kriszta – Elviszlek magammal című műsorában szólal meg a Hír TV-től való távozása után első alkalommal Kálmán Olga. Ahogy meséli, a választási eredmények után nyílt titok volt, hogy a Hír TV sorsa igen csak bizonytalanná válik, az utolsó másfél-két hónapot pedig munkatársaival együtt úgy élték meg, mintha ők lennének a zenekar a Titanicon.

A műsor felvételére augusztus közepén került sor, két héttel Kálmán Olga kirúgását követően.

Ennek a műsornak az a koncepciója, hogy elviszem az embereket a dolgukra… Na, már most, neked mi a dolgod?

– teszi fel az első – igencsak provokatív – kérdését D. Tóth Kriszta, amelyre a frappáns

Bárhova mehetünk!

választ kapja, majd közös megegyezés alapján elindulnak a mindkettőjük számára emblematikus helynek számító egykori Magyar Televízió székházához a Szabadság térre. És ha már szabadság, Kálmán Olga meg is jegyzi, hogy a Hír TV a sajtószabadság egyik utolsó szigete volt, ahol felettesei elfogadták, hogy nem fog különböző politikai célok mentén vendégeket behívni a stúdióba. Hozzáteszi, a Hír TV-re történő átszerződését élete egyik legjobb döntésének tartja. Indoklása szerint egy nagyon szabad másfél évet töltött el a csatornán, szabadabbat, mint előtte az ATV-n.

A Simicska Lajossal (a közelmúltig a Hír TV tulajdonosa – a szerk.) történt első találkozója kapcsán elmeséli, hogy pár másodpercig csak álltak egymás előtt, miközben mindketten tudták, hogy Kálmán a fél karját odaadta volna egy Simicska-interjúért, de arról is beszél, hogy elvárás volt-e felé, hogy bizonyos pártokat vagy azok képviselőit előtérbe helyezzék a műsorában. „Egy darabig nem is értettem, miért hozta nyilvánosságra nagyon korán, hogy ő a Jobbikot támogatja…” – mondja.

Miután a műsor háziasszonya felidézi, hogy a „kálmánolgaság” 1998-ban, egy Fidesz-érában született meg, azt is megtudjuk, hogy Kálmán Olga készítette az első miniszterelnöki interjút Orbán Viktorral A Hét című műsorban. A karaktergyilkossággal kapcsolatban pedig úgy fogalmaz, hogy azok az emberek, akik róla augusztus első heteiben az ő megkérdezése nélkül alkottak véleményt, befolyásolták a közvéleményt, és akiket véletlenül sem nevezne újságíróknak, nagy sebet ejtettek a szakmán.

Mindemellett "olgaságról", bal-liberális nagyasszonyságról, négymillió forintos fizetésről, szektaszerű követői bázisról és a jövőbeni terveiről is szó esik D. Tóth Kriszta – Elviszlek magammal című műsorának legújabb epizódjában ma este, 19 órakor a Spektrum Home-on.

Elindult a köztárssági elnök podcastje

3 órája

Áder János talán az egyetlen köztársasági elnök, aki podcastet indított. A téma, amellyel már az első beszélgetés alkalmával foglalkozott, mindannyiunk közös jövőjéről szólt.