2019. szeptember 19.

Kémikus tematikus nap a Da Vinci TV-n!

Szeptember 21-én szombaton délután a kémia varázsát hozza el a gyerekek számára a Da Vinci TV. Szó lesz mindenről, amit az anyagok változásaival foglalkozó természettudománnyal kapcsolatban tudni lehet.

A bemutatás és a kísérletezés kétszeresen is fontos eszköz: egyrészt felkeltheti a gyerekek érdeklődését, másrészt ilyenkor fejlődik a megfigyelőképességük is. A kísérletezés a legrövidebb út ahhoz, hogy megláthassák a kémia szépségét, hogy megérintse őket a tantárgy varázsa. Kísérletezni tanórán, szakkörön és otthon is lehet – utóbbiban nyújt segítséget népszerű műsorai segítségével a Da Vinci Kids TV.

A világegyetemben minden a periódusos rendszer elemeinek keveréke. A kémiai vegyületek alkotnak mindent, ami körülvesz bennünket, és a molekulák tanulmányozása pedig nagyon érdekes. A Da Vinci TV szombati tematikus kémia délutánján megelevenedik az anyagok csodálatos világa. Milyen tulajdonságaik vannak, hogyan alakíthatóak egymásba? Az egyik színes, a másik robban. Közben ezer meg ezer kérdés, amit a kémia tudománya megmagyaráz.

Phil a Tudomány nagyban műsorban kiscicákkal mutatja be, hogy működnek az elektronok, ez az egyik legcukibb tudományos kísérlet. Tudd meg, hogyan reptethetsz tárgyakat a kémia segítségével, s próbáld ki otthon! Saját rakétát is készíthetsz! Az Igazi zsenik Dickkel és Dommal műsorból kiderül, hogy a történelem egyik legnagyobb felfedezése egy pajtában történt! Itt tanulmányozta Marie Curie és férje Pierre a polónium hihetetlen energiáját. A Csináld magad okosságokban láva lámpát, szappan szuflét és elefánt fogkrémet készítünk. Ha készen vagy a konyhai kísérletezéssel, elkezdhetsz sütni is. Nézd a Te tudtad? sorozatot, hogy a legjobb csoki mousse-t készítsd el a kémia segítségével!

Mindez és még rengeteg más szeptember 21-én 15:30-tól a Da Vinci Kids TV-n.

 

  • 15:30 Történelmi találmányok - Mengyelejev - Az anyag eredete és a Periódusos rendszer
  • 16:05 Tudomány nagyban – Kémia
  • 16:25 Ha felnövök – Kozmetikai vegyész
  • 16:35 Tudomány nagyban – Savlekötő rakéta
  • 17:00 Csináld magad okosságok – Konyhai kémia
  • 17:20 Te tudtad? - Sütikémia
  • 17:35 Igazi zsenik Dickkel és Dommal - Marie Curie és a robbanó fészer

 

Holnap új autós magazin indul!

8 órája

Az Autónavigátor.hu október 15-én nyomtatott újsággal is jelentkezik. A negyedévente megjelenő Autónavigátor.hu Magazin első számában menetpróbákat és exkluzív interjúkat is olvashatnak a lőerők szerelmesei.