2014. február 26.

Képernyőn – alacsony adóval?

Halad a korral az európai lapkiadók szövetsége; ezt mutatja minapi nyilatkozatuk, amely az ágazat egyik akut problémájára sürget megoldást.

Halad a korral az európai lapkiadók szövetsége; ezt mutatja minapi nyilatkozatuk, amely az ágazat egyik akut problémájára sürget megoldást.

Az ENPA honlapján is olvasható kommünikében azt sürgetik: minden kiadó álljon a két legnagyobb uniós tagállam kulturális miniszterének kezdeményezése mellé. Monika Grütten német és Aurelie Filippetti francia tárcavezető ugyanis kiállt amellett, hogy a digitális sajtótermékekre is az átlagosnál alacsonyabb általános forgalmi adókulcs vonatkozzon a tagállamokban.

Azt szeretnék elérni, hogy a nyomtatott kiadványokhoz hasonló elbírálás alá essenek ezek is – ehhez kedvező és előremutató lépés volt, amikor Franciaországban 2,1 százalékos kulcsot vezettek be ezekre a termékekre. Szintén pozitív üzenetként értékelik a németországi tárcavezető kezdeményezését, amely azt célozza, hogy a témát mielőbb tűzzék az Európai Unió napirendjére.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

2 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.