2014. február 26.

Képernyőn – alacsony adóval?

Halad a korral az európai lapkiadók szövetsége; ezt mutatja minapi nyilatkozatuk, amely az ágazat egyik akut problémájára sürget megoldást.

Halad a korral az európai lapkiadók szövetsége; ezt mutatja minapi nyilatkozatuk, amely az ágazat egyik akut problémájára sürget megoldást.

Az ENPA honlapján is olvasható kommünikében azt sürgetik: minden kiadó álljon a két legnagyobb uniós tagállam kulturális miniszterének kezdeményezése mellé. Monika Grütten német és Aurelie Filippetti francia tárcavezető ugyanis kiállt amellett, hogy a digitális sajtótermékekre is az átlagosnál alacsonyabb általános forgalmi adókulcs vonatkozzon a tagállamokban.

Azt szeretnék elérni, hogy a nyomtatott kiadványokhoz hasonló elbírálás alá essenek ezek is – ehhez kedvező és előremutató lépés volt, amikor Franciaországban 2,1 százalékos kulcsot vezettek be ezekre a termékekre. Szintén pozitív üzenetként értékelik a németországi tárcavezető kezdeményezését, amely azt célozza, hogy a témát mielőbb tűzzék az Európai Unió napirendjére.

Lezárult az AranyCORE zenebajnokság

9 perce

A Foreland lett a zenebajnokság legnépszerűbb zenekara. A zsűri első helyezettje a Fák Alatt Zenekar, a különdíjat pedig az Evilági Zenekar veheti majd át. A zsűri és a közönség összesen 65 dal közül választhatott.

Aranyeső a Viasat Worldnél

19 órája

A Viasat World vezető nemzetközi médiavállalat öt jelöléséből kettőt váltott aranyra a Promax BDA Europe Awards díjátadóján, ahol a szórakoztatóipar, marketing és design terén elért kiemelkedő teljesítményeket értékelték.