2020. április 01.

Keresik a csatorna új hangját

Megválik a Comedy Central Lengyel Tamástól?

Bő egy évtized után új csatornahangot keres a Comedy Central Lengyel Tamás helyére. A castingról szóló videókat, amelyekben többek között Ráskó Eszter, Csuja Imre, KAP és Kerekes József is feltűnik, a Comedy április 1-jei adásának reklámszüneteiben láthatják a nézők.

Lengyel Tamás a Comedy Central magyar nyelvű adásának elindulása óta a humorcsatorna hangja. „Sok főnököm volt ennyi idő alatt, és rengeteg kollégával dolgoztam együtt” – fejti ki a Jászai Mari-díjas színművész. „Az elején egy kisebb stábbal készítettük a promókat, ma már egyedül vagyok egy süketszobában, én indítom a felvételt, majd megnézem, hogy van-e benne baki, csak utána adom át a kollégáknak. Az elmúlt 11 évben nagyon sokat egyszerűsödött ez a folyamat technikailag.”

„Nagyon rugalmas munkahely. Ha forgatok vagy próbálok a színházban, előadásom van, akár éjfélkor is be tudok menni, fel tudom mondani a promókat, majd fellövöm a felhőbe. Egy-egy durvább forgatási periódusban az sem kizárt, hogy úgy adom a hangomat a csatornának, hogy be sem megyek a Viacom épületébe. Volt olyan, például, hogy egy utazó buszban rögzítettem a szpotokat. Egyébként az a durva ebben a munkahelyben, hogy hipertehetséges kollegáim vannak, baromi jó gondolatokkal, üdítő minden, amit csinálnak, nagyon jó ebben a közegben dolgozni.”

„A Comedy Central minden április 1-jére készül valami meglepetéssel. Idén az jutott eszünkbe, hogy bár van egy Lengyel Tomink, mint csatornahang, eddig szinte mindig csak a hangjával dolgoztunk, így lehetne ő a mini kampány főszereplője. Ezután pedig szinte azonnal jött az ötlet, hogy vonjuk be a csatornával jó kapcsolatot ápoló színészeket, humoristákat is. Mindenkire külön szabtuk a jeleneteket, hogy passzoljon valamennyire az adott művész személyiségéhez, de teret adtunk az improvizációhoz is” – árulta el a koncepció kapcsán a Comedy kreatív csapata.