2012. november 19.

Kereskedelmi vonalon újít a TV2

Az anyacég nemzetközi kereskedelmi márkáját vezetik be a magyar piacra. A SevenOne Media élére piaci hírek szerint Laczkó Endre kerülhet.

Az anyacég nemzetközi kereskedelmi márkáját vezetik be a magyar piacra. A SevenOne Media élére piaci hírek szerint Laczkó Endre kerülhet.

A magyar piacon is bevezeti anyacége, a ProSiebenSat.1-csoport kereskedelmi márkáját, a SevenOne Mediát a TV2-csoport. Így a jövőben e márkanév alatt, integráltan értékesítik a tévécsatornák és a site-ok felületeit. A kínálatba a hagyományos szpotok mellett kreatív szpotok, non-szpot megjelenések, online és off-screen megoldások, termékelhelyezés, márkázott tartalmak, licensing és merchandizing tevékenység, talent menedzsment és bevételmegosztáson alapuló üzleti együttműködések tartoznak.

A SevenOne Mediát a ProSiebenSat.1 a német mellett az osztrák és a svájci piacon is bevezette már. Ezt a kereskedelmi know-how-t kívánják a magyar piacon is meghonosítani. Az átalakítás része volt a kereskedelmi és az üzletfejlesztési osztályok összevonása, amely Megyeri András távozását is maga után vonta. A SevenOne Media bejelentésével egy időben megújult a TV2-csoport sales oldala is.

"A SevenOne Media bevezetése fontos lépés mind a vállalat, mind a hirdetői piac számára. Az erős csatornaportfoliónkban rejlő lehetőségek még hatékonyabb kiaknázására életre hívott kereskedelmi márka a megváltozott hirdetői igényekre reagálva tovább erősíti azt a törekvésünket, hogy a TV2-csoport megkerülhetetlen médiavállalat maradjon a jövőben is" – mondta Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója.

A Marketing & Média értesülése szerint a magyar piacon most kialakított SevenOne Media élére Laczkó Endre kerülhet. A szakember 2008 óta a Juventus Rádió vezérigazgatója. Simon Zsolt nem erősítette meg, de nem is cáfolta a lap információit. A TV2-csoport minden esetre hosszú ideje, Steve Varcoe márciusi távozása óta kereskedelmi igazgató nélkül működik, a kapcsolódó feladatokat azóta Simon Zsolt látja el.