2010. március 13.

Két köztévé kell a netezőknek

Két köztévét akarnak az internetezők, s ha választani kell, inkább a Dunát tartanák meg, nem az MTV-t – derül ki abból a, mintegy hétezer voksból, amelyet az Index online szavazásának résztvevői adtak le.

A szerdán indított szavazás szombat délelőtti állás szerint mintegy négyezer-egyszázan vannak azon az állásponton, hogy a két intézménynek egymással párhuzamosan kell működnie, s csak nem egészen kilencszázan kattintottak arra a megoldásra, amelyet az MTV menedzsmentje többször is pártolt. Vagyis, hogy a kisebbik céget be kellene olvasztani a nagyobbikba.
Az Index közönségének a Magyar Televízió iránt korántsem empatikus hozzáállását mutatja, hogy kevés híján kétezren amondóak: „elég a Duna TV, az MTV-t meg kellene szüntetni”, míg vagy fél ezren vélekednek úgy, hogy egyáltalán nincsen szükség közszolgálati tévékre.
A Duna TV Híradójában Uj Péter Index-főszerkesztő meglepőnek nevezte az eredményt, megjegyezve: „a Duna TV-t elkerülték az olyan típusú botrányok, amik a Magyar Televízióban előkerültek”.

Elhunyt Baló György

10 órája

Évtizedeken át szerkesztett és vezetett közéleti-politikai műsorokat a köztévén és kereskedelmi csatornákon.