2011. szeptember 29.

Kétévesek az Origo csatornái

Megalakult az Oigo Televíziós és Webvideó üzletága, s ők gyártják mostantól a PromoTV tartalmait is.

Megalakult az Oigo Televíziós és Webvideó üzletága, s ők gyártják mostantól a PromoTV tartalmait is.

Szeptember 28-án kétévesek lettek az Origo tévécsatornái: a LifeNetwork és az OzoneNetwork. Előbbi életmód, utóbbi zöld tematikával lépett a zsúfolt tematikus piacra. "A televízióval rendelkező háztartások közel 40 százalékában (Life 39%, Ozone 36%) fogható ma már a két csatorna. A LifeNetwork két év után a vezető helyen, az OzoneNetwork pedig a középmezőnyben halad a konkurens csatornák sorában" - mondta el ennek kapcsán Vaszily Miklós vezérigazgató.

A két tévé közül a LifeNetwork teljesítményével egyértelműen elégedettek, derült ki több korábbi nyilatkozatból is, az OzoneNetwork-öt szintén ígéretesnek tartják, ám itt már a témafókuszt korábban kinyitották, így nem egyértelműen zöld csatornáról van mára szó. A jövőbeni pozicionálásról Vaszily azt mondta, hogy a női tévé a "Jó nézni, jó élni" impressziót kíván nyújtani, a zöld csatorna pedig az "Okosodj és szórakozz" élményre épít.

2011 szeptemberétől a két televízió stratégiailag az Origo Televíziós és Webvideó üzletágába tartozik, amely egyébként októbertől a a T-Home IPTV-n elérhető információs csatorna, a PromoTV műsorait is gyártja, illetve frissíti annak arculati elemeit is.

"Mostantól televízióinkban speciális műsortartalomként rendszeresen megjelennek a Life.hu, valamint az [origo] legérdekesebb, leglátványosabb webvideói. Azzal, hogy az Origo Zrt. egy üzletágba fogta össze a televíziós tartalmak, valamint a webvideók gyártását, egyszerre optimalizálta a tartalom-előállítás költségeit, és nyitott meg új hirdetési platformokat a hirdetők felé" - mondta Pálmai L. Ákos, a terület vezetője.