2016. augusztus 25.

Kettéválik a BuzzFeed

A magát cross-média vállalatként újrapozícionáló cég szétválasztja a hír- és szórakoztató szekcióját.

A BuzzFeed News mellett létrehozzák a BuzzFeed Entertainment Group-ot (BFEG). A lépés célja domináns pozíció elérése az online videó területén. Jonah Peretti vezérigazgató szerint „videóosztályt” tartani ugyanolyan értelmetlen, mint „mobilosztályt”, ugyanis a formátum és a technológia szerinti szerveződés idejétmúlt.

A BFEG – a BuzzFeed Motion Pictures elnöke, Ze Frank vezetésével – felel majd valamennyi szórakoztató tartalomért, beleértve a rövid és hosszú videókat, listákat, kvízeket és mikrotartalmakat. Területileg Los Angelesen kívül New York Cityre is fókuszálnának.

A BuzzFeed News Ben Smith vezetésével magába olvasztja az egészségügyi és a nemzetközi hírekkel, valamint a hírvideókkal foglalkozó csapatot.

„Megvan a lehetősége, hogy mi legyünk a mobil, közösségi korszak vezető szórakoztató társasága. És abban a helyzetben vagyunk, hogy felépíthetjük a világ első számú hír-márkáját egy olyan generáció számára, amely másképp fogyasztja a híreket, mint a szülei, de szenvedélyesen érdeklődik a történések iránt egy gyorsan változó világban” – írta a változást bejelentő üzenetében Peretti.

(Forrás: Vanity Fair)