2010. december 17.

Kettős szorításban a kábelcégek

A válságadó még az idén, a médiatörvény lapzártánkkor érvényes változata jövőre jelenthet komoly többletkiadást a kábelcégek számára.

A válságadó még az idén, a médiatörvény lapzártánkkor érvényes változata jövőre jelenthet komoly többletkiadást a kábelcégek számára.

A Marketing&Média információi szerint az idén 3-4 milliárd forintot kell befizetnie az államkasszába a legnagyobb hazai kábelcégnek, a UPC-nek a kormány által kirótt válságadó miatt. Úgy tudják, a társaság számára nem kigazdálkodható az extraadó összege, ezért az anyavállalattól kell belső hitelt felvennie. Az anyacégnél egyébként számolnak ezzel a tétellel, hiszen már a harmadik negyedéves gyorsjelentésben jelezték, hogy a magyar távközlési cégekre kivetett extraadó miatt az utolsó három hónapban 12 millió eurós többletköltség várható a magyar piacon.

Kéry Ferenc, a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség elnökének elmondása szerint az extraadó nemcsak a legnagyobb, de a közepes és kisméretű kábelszolgáltatókat egyaránt érinti. Ahhoz, hogy ezt az összeget be tudják fizetni, a vállalkozásoknak máshonnan kell forrásokat elvonniuk. Elsősorban a beruházások visszafogásával reagálhatnak, de előfordulhat, hogy a működési költségek csökkentésére kényszerülnek.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

9 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.