2011. szeptember 23.

Kevesebben többet tévéztek

A 18-49 évesek ugyan kevesebbet tévéztek, de pl. a netgeneráció körében nőtt a képernyő előtt töltött idő, derül ki a Nielsen Közönségmérésből.

A 18-49 évesek ugyan kevesebbet tévéztek, de pl. a netgeneráció körében nőtt a képernyő előtt töltött idő, derül ki a Nielsen Közönségmérésből.

Az idén nyári nézettséget vizsgálta az AGB Nielsen Médiakutató, s mint kiderült, némileg csökkent a naponta tévézők köre, ám a képernyő előtt töltött idő nőtt. Míg 2010 nyarán 76,6% volt a naponta legalább egy percet tévézők aránya, ez mostanra 75,7 százalékra csökkent. Eközben viszont a napi átlag 4 óra 18 perc helyett napi 4 óra 23 percet ültünk a készülék előtt.

A nézett idő emelkedése érdekes mód az 50+ korosztály mellett éppen a 4-17 éveseknek, azaz a digitális világba már beleszületetteknek köszönhető, miközben éppen a tágabb kereskedelmi korcsoport (18-49) napi nézett ideje mérséklődött, igaz, mindössze napi 223-ról 221 percre.

Szintén érdekes trend, hogy a közszolgálati csatornák közönségaránya a 2010-es 16,8 százalékról idén nyáron 11,8 százalékra esett. Ez a különbség ugyanakkor elsősorban az olyan nagy nézettségre számot tartható sportesemények eltűnésének tudható be, amelyek 2010-ben sokat dobtak az m1-en és az m2-n. Ilyen volt a foci VB vagy az úszó EB.

 

További részletek alább a kapcsolt dokumentumban.

Kapcsolódó dokumentumok

Legendás rockerek A Dal színpadán

7 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

8 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.