2013. december 18.

Kezdő vállalkozásokat keres az Axel Springer

A program keretében többek között stratupokba ruház be a médiacég, és szakmai utakkal támogatja a vezető munkatársak fejlődését.

A program keretében többek között stratupokba ruház be a médiacég, és szakmai utakkal támogatja a vezető munkatársak fejlődését.
Anton Waitz

Új pozícióba helyezi 2014 januárjával titkárát Mathias Döpfner, az Axel Springer vezére. Anton Waitz feladata a Plug & Play Tech Centerrel való joint venture együttműködés irányítása és befektetésre alkalmas startupok megtalálása lesz - írja a Wuv.de. A Handelsblatt információi szerint kezdő vállalkozásonként 10 millió euró áll a cég rendelkezésére, ami nem számít különösen nagyobb összegnek, hiszen a Snapchat fotós alkalmazás nemrégiben a Facebook 3 milliárd dollár értékű átvételi ajánlatát utasította vissza.

A cégcsoport szakmai utakkal is erősítette Szilícium-völgybeli jelenlétét: júniusban tért vissza Németországba tíz hónapos kiküldetésről a Bild főszerkesztője, Kai Diekmann, illetve a marketing iroda vezetője, Peter Würtenberg. Időközben a Springer-médiaház Visiting Fellows néven létrehozta észak-amerikai programját, amivel a vállalat néhány vezetője gyakorlati időt tölthetett el a tengerentúlon. A szerencsés kiválasztottak között volt többek között Michael von Stern, a digitális felületekért felelő kereskedelmi vezető és Frank Schmiechen, a Welt-csoport főszerkesztő-helyettese is.

 

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Legendás rockerek A Dal színpadán

14 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

15 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.