2014. szeptember 08.

Ki adózik a Google után?

Egy piaci szereplő kérésére az NGM értelmezte a reklámadó adóalanyiságát a direkt és a hirdetésszolgáltatók által megjelenített reklámok esetében.

Egy piaci szereplő kérésére az NGM értelmezte a reklámadó adóalanyiságát a direkt és a hirdetésszolgáltatók által megjelenített reklámok esetében.

A – többek között – a www.ingatlan.com oldalt üzemeltető Arkon Zrt. kérésére a Nemzetgazdasági Minisztérium értelmező tájékoztatást bocsátott ki a reklámadó adóalanyiságának néhány kérdéséről. A tájékoztatás értelében az oldalon közzétett (apró)hirdetések – az ún. direkt hirdetések - esetében az üzemeltető számít közzétevőnek, így ő a reklámadó alanya is. Ugyanakkor az oldalon megjelenő, de hirdetésszolgáltató által szolgáltatott (pl. Google AdSense) reklámok esetében az adóalany a hirdetésszolgáltató, és nem az üzemeltető.

Az állásfoglalásból következő hatásokról, teendőkről – pl. adóalanyisági nyilatkozatok - és esetleges veszélyekről Balogh László, az Arkon Zrt. adószakértője a Portfolio.hu-n közölt részletes elemzést.

A reklámadóval kapcsolatban a Magyar Reklámszövetség is kérdéseket fogalmazott meg az NGM felé, ezekre még várják a választ.

Tulajdonost vált az Új szó és a Vasárnap

10 órája

A Penta csoport eladja a Petit Press kiadóban birtokolt részvényei egy részét, ugyanakkor a magyar lapok a Penta tulajdonában levő News and Media Holdinghoz kerülnek.

Indul a nevezés a Zöld Béka Díjért

15 órája

A díj amellett, hogy elismeri a legjobb fenntarthatósági jelentést készítő cégeket, kiváló lehetőség arra, hogy a társaságok felmérjék, hol tartanak a beszámoló készítésre vonatkozó uniós előírás teljesítésében.