2013. szeptember 06.

Kiárusít a Generál Média

A vevő az angol Epicenter Market Limited, amelynek tulajdonosa, Csernai Gábor tíz évvel ezelőtt a lapkiadásban tevékenykedett.

A vásárlást lebonyolító cég az angol székhelyű Epicenter Market Limited, amelyek tulajdonosa nem ismeretlen a médiapiacon. Csernai Gábor ugyanis 2002-2003-ban az Újpressz apróhirdetési lapcsaládot, Tőzsdei Kurir bulvárújságot, valamint a kiadáshoz szükséges eszközöket és jogokat értékesítette.

A General Media ügyvezetője, Holman Endre közleményben tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy cége aldott 42 db weboldalt és velük együtt 3 millió egyedi e-mail címet. A közlemény szerint az új tulajdonos a teljes portfólión komoly fejlesztéseket tervez. Az üzlet része a társkereső portfólió (love.hu, talalka.hu, chat.hu, szerelem.hu), az ingatlanos oldalak (ingatlanok.hu, lakasok.hu, csaladiahazak.hu), az e-kereskedelmi vonal (book.hu, konyvellato.hu, ingyenkonyv.hu). A tartalomszolgáltató oldalakat átalakítják, hogyv aztán növeljék a hirdetési bevételeiket: ebbe körbe a porthirado.hu, donna.hu, farm.hu, cotcot.hu, sikeres.hu, karacsony.hu, tech.hu, fashion.hu, jojatek.hu oldalakat sorolják. Ugyancsak fejleszteni kívánják a rreeweb.hu szolgáltatásait mind lakossági, mind vállalati irányban.

Holman Endre a Mellesleg.hu weboldalt nem ajánlotta eladásra, mert 2000-ben ezzel indult el, és érte el kezdeti sikereit. A Biztosítók.hu Alkusz Kft. cégre és a Gentleman Magazinra  opciós vásárlási jogot biztosítottak partnereiknek.

A Generál Média Kiadó kizárólag az on-line kiadványok kiadói és üzemeltetési jogait értékesítette, a Kft. eszközeit, ingatlanjait, szervereit, és az üzemeltetést korábban ellátó vállalkozásokat nem.

A vásárlás az angol székhelyű Epicenter Market Limited nevéhez fűződik, amelyek tulajdonosa nem ismeretlen a médiapiacon. Csernai Gábor ugyanis 2002-2003-ban az Újpressz apróhirdetési lapcsaládot, Tőzsdei Kurir bulvárújságot, valamint a kiadáshoz szükséges eszközöket és jogokat értékesítette.

Az értékesítést és üzemeltetést ellátó új magyarországi kiadó, az Epicenter Market Hungary Kft. ügyvezetője Henczi Károly lesz.

Holman Endréről a Médiapiac 2010-ben közölt portrét.