2017. április 25.

Kibercsapdák ellen küzd a Kaspersky

Kaspersky Lab frissítette a Kaspersky Endpoint Security for Business program-csomagját.

Manapság a vállalkozásoknak szembe kell nézniük a növekvő informatikai bonyolultsággal, és a számítógépes biztonság a cégek számára fontos, mindennapi, és elkerülhetetlen kérdéssé vált. A Kaspersky Lab és a B2B International kutatóintézet által közösen végzett „IT Security Risks 2016” című kutatások eredményei szerint világszerte 5-ből 1 vállalkozás küzd a számítástechnikai biztonság különböző platformokon való kezelésével. A Kaspersky Security for Business, a Kaspersky Security for Exchange Server és a Kaspersky Security for SharePoint csomagokat mostantól központilag kezelhetjük a Kaspersky Security Center programmal és ilyen módon kiterjeszthető az integrált többrétegű védelem a végpontok és az alkalmazottak közötti együttműködésben és kommunikációjában.

A biztonság-menedzsment használatának egyszerűsítése érdekében az új funkciók és fejlesztések egyik eleme a távoli hozzáférés lehetősége a Mac-es számítógépeken. Egyszerűsített telepítés és védelem mobil eszközökre, valamint egy új Wi-Fi kezelési lehetőség (listázza a megbízható Wi-Fi hálózatokat) nyújt segítséget a vállalkozásoknak anélkül, hogy veszélyeztetné biztonságukat vagy hatékonyságukat.

A vállalatközpontú funkciók részeként az új Kaspersky Endpoint Security for Business szenzorként használható a Kaspersky Anti-Targeted Attack platform számára. A telepítés után az érzékelő komponens begyűjti az adatokat, és ilyen módon nagyobb rálátást ad a vállalati rendszerekre. A Kaspersky Endpoint Security for Business új funkciói lehetővé teszik az informatikai biztonsági részlegek számára, hogy nyomon kövessék az irányelvek és a feladatkezelők változásait, hogy összehasonlítsák a módosításokat annak érdekében, hogy a különbségeket azonnal azonosítani lehessen. Ez jelentősen javítja a biztonsági beállítások módosításának ellenőrzését.

A Kaspersky Lab végponti megoldása biztosítja az adatvédelmet – a 2016-os IT Biztonsági Kockázatok jelentés szerint a legfontosabb kérdés a megkérdezett vállalkozások számára. Az új merevlemez-titkosítási képességekkel, amely elérhető a Microsoft BitLocker vagy a Kaspersky Disk Encryption segítségével, a számítógépes bűnözők nem férnek hozzá olyan kritikus adatokhoz, amelyek az ügyfeleket, partnereket vagy az üzleti folyamatokat veszélyeztethetik – még abban az esetben sem, ha ellopott vagy elveszett vállalati készüléket használnak. A Kaspersky Security Center távolról képes kezelni a Microsoft BitLockert, felügyeli a titkosított eszközök állapotát, valamint biztonsági kulcsokat készít az elfelejtett hozzáférési jogosultságok visszaállításához.