2014. december 03.

Kiderült, miért vásárolta meg Bezos a Washington Postot

Az amerikai milliárdosok olykor figyelemre méltó dolgokra költik a pénzüket: egyeseknek űrkutató vállalatuk, másoknak hawaii magánszigetük van, Jeff Bezos pedig a The Washington Postot nézte ki magának.

Az Amazon vezére a vele készített interjúban először fejtette ki részletesebben a 250 millió dolláros vásárlás részleteit. Bezos állítása szerint nem egy régi vágya megvalósulásáról van szó, sőt, eleinte sok minden elriasztotta. Hamar félretette azonban félelmeit, melyek szerint nem ért az újságkiadáshoz. Ám felmerült egy másik kérdés is: egyáltalán megéri-e a beruházás? Bezost az internet térhódítása aggasztotta, de végül ez sem tántorította el az üzlettől, ellenkezőleg, kihívásként tekintett rá. Bezos meg van győződve afelől, hogy technikai szakértelemmel a Post képes felnőni a digitális korszakhoz. Ebbe az irányba már meg is történtek az első komolyabb lépések. A múlt hónapban például bemutattak egy ingyenes Kindle applikációt. Az Amazon által fejlesztett népszerű e-olvasón 6 hónapig ingyenes napi kiadásokat lehet olvasni.

„Semmit sem tudtam az újságkiadásról, de az internetről annál többet” – mondta Bezos. „Ez, kombinálva azzal a pénzügyi háttérrel, amelyet én tudok biztosítani, az oka annak, hogy megvásároltam a Postot.”

A hírt a Médianéző nemzetközi hírfigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.