2010. június 08.

Kikapcsolsz, főnök?

Első hallásra baromságnak tűnik, pedig van értelme a beszélő tévéknek. Különösen, hogy a készülékek nem igényelnek nagy beruházást.

Első hallásra baromságnak tűnik, pedig van értelme a beszélő tévéknek. Különösen, hogy a készülékek nem igényelnek nagy beruházást.

A brit Ocean Blue Software újdonsága várhatóan a nyár végén jelenhet meg a szigetországi szaküzletekben. Csupán egy megfelelő set-top boksz-hoz kell csatlakozni – a koreai Arion Technology már elő is rukkolt kompatibilis darabokkal és a vak vagy gyengén látó ügyfelek is irányíthatják készüléket. Más kérdés, hogy a látássérültek tévé-élményét mennyiben segíti kiteljesedni a Talk@Tv névre keresztelt eszköz, amelyet a digitális tévéalkatrészek egyik legnagyobb gyártójával, az STMicroelectronics-szel közösen hoztak össze.

„A digitális átállással hirtelen negyvennél több csatornát lehet fogni egy átlagos otthonban, és ez nagyon bonyolulttá tette a navigálást a látássérültek számára” – magyarázta egy interjúban Ken Helps, a beszélő és hangfelismerő készüléket kiötlő Ocean Blue vezérigazgatója,

Legendás rockerek A Dal színpadán

2 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

2 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.