2012. november 23.

Kikerült a Digi kínálatából a Discovery

A nézők mérgesek, a felek egymásra mutogatnak, amiért nem született megállapodás.

A nézők mérgesek, a felek egymásra mutogatnak, amiért nem született megállapodás.

November 20-ával kikerült a Digi kínálatából a Discovery Channel, és helyére a History került - közölte a Digi. A szolgáltató azt állítja, hogy minden tőle telhetőt megtett azért, hogy a Discovery csatornái a kínálat részei maradjanak, "ez azonban jelen körülmények között, a Discovery által támasztott feltételekre tekintettel, kizárólag a TV előfizetési díjak emelésével lett volna lehetséges."

"Társaságunk számára kiemelten fontos az árstabilitás. A Digi az idei évben is az árak szinten tartását tartotta szem előtt, ez a piaci magatartás pedig kivételes a hazai telekommunikációs szektorban" - folytatódik a közlemény. Így a Digi-előfizetők novembertől újdonságként a Digi Film, Digi Life, Digi World mellett Historyt, a SuperTV2-t és a Viasat Nature-t láthatják, ezek közül többet akár HD-ben is.

Másképp látja ezt a kérdést a Discovery, amely szerint a Digi "szándékosan és egyoldalúan megszegte a Discovery Networks felé fennálló szolgáltatási szerződését, és nem sugározza tovább a Discovery Channel műsorát analóg és digitális kábeltelevíziós előfizetői számára. Fennáll a lehetőség, hogy a Discovery Channel véglegesen kikerül a Digi teljes kínálatából."

A tévétársaság állítása szerint az elmúlt hónapokban többször is kísérletet tett a megállapodásra, ám "a szolgáltató visszautasította a szerződés megújítására vonatkozó összes javaslatot, és megszüntette a Discovery Channel sugárzását. A Discovery egyetlen alkalommal sem kérte díjai emelését."

A közösségi médiában a nézők háborognak, hiszen több százezer nézőt érinthet a döntés. Ezzel összefüggésben a Discovery elindította a discoverybaratai.com oldalt, melyen keresztül az előfizetők elmondhatják a véleményüket az ügyről. A Discovery emellett jelezte: kész folytatni a tárgyalásokat.

Eközben az NMHH hivatalból ellenőrzést indított a Digi egyoldalú szerződésmódosítása ügyében - írja a Kreatív Online. A hatóságtól megtudták: bár a Facebookon nagy a háborgás, az NMHH-hoz addig csak két fogyasztói bejelentés érkezett amiatt, hogy előzetes tájékoztatás nélkül kiszedték a Discoveryt a kínálatból.