2014. február 24.

Kína megtelt okostelcsivel

Előbb-utóbb minden gyümölcs beérik, aztán nem sokkal később lepottyan. Ez utóbbi pillanat érkezett el a kínai okostelefon-piacon egy elemzés szerint.

Előbb-utóbb minden gyümölcs beérik, aztán nem sokkal később lepottyan. Ez utóbbi pillanat érkezett el a kínai okostelefon-piacon egy elemzés szerint.

Az IDC adatai alapján a tavalyi év utolsó negyedében kevesebb ilyen készülék fogyott Kínában, mint az azt megelőző három hónapban. A 90,8 millió darabos adat 4,3 százalékos csökkenést jelent – de ezt megelőzően kilenc egymást követő negyedév során robbanásszerű mértékben bővült a piac.

Az okok között említik azt is, hogy egyes készülékeket a szolgáltatók kivettek akciós csomagjaikból, a China Mobile pedig úgy indította el negyedik generációs hálózatát, hogy nem állt rendelkezésre elegendő telefonkészülék az igények teljes körű lefedéséhez. A társaság elemzői szerint a világ egy ideje az okostelefon-eladások bővülésének motorjaként tekintett az államra, ahonnan az első megbicsaklás dacára továbbra is szép eredmények várhatóak.

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

6 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

6 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.