2011. november 03.

Kína nem szórakozik

Gondoljon mindent újra, aki eddig azt gondolta: Kínában a média, ha lassan is, de a szabadság felé lépeget. Erővel rózsaszínebbre hangolnak.

Gondoljon mindent újra, aki eddig azt gondolta: Kínában a média, ha lassan is, de a szabadság felé lépeget. Erővel rózsaszínebbre hangolják ugyanis a képet.

Mégpedig állami vezénylettel. Most a showműsorokat pécézte ki magának az Állami Film-, Rádió és Televízióhivatal. A jövőre életbe lépő rendelkezés értelmében visszaszorítják "a társadalom sötét és szomorú oldalait bemutató" produkciókat, ide sorolva a szórakoztató műsorok széles spektrumát, legyen szó házasságközvetítő vagy táncos programokról.

A regula ugyanis előírja: az este fél nyolctól tízig tartó főműsoridőben a műholdas társaságok legfeljebb két ilyen produkciót sugározhatnak. Az így felszabadult perceket pedig lélekemelő programokkal kell kitölteniük, amelyek a harmóniát, az egészséget és a hivatalos kultúrát promotálják. Pár hete portálunk is beszámolt róla, hogy a helyi csatornák reklámszabályainak szigorítását jelentette be ugyanez a hatóság.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.